Gå til sidens hovedinnhold

Kul ungdom med kuler

Artikkelen er over 12 år gammel

Holmestrand Petanque-klubb har fått 25.000 av Norges idrettsforbund til å satse på ungdomsrekruttering. Totalt 25 ungdommer stilte opp på torsdagens turnering.

Holmestrand: De siste to ukene har representanter fra Holmestrand Petanque-klubb jobbet hardt med rekrutteringen av unge spillere til det populære kulespillet.

Satser på unge

Geir Høistad er leder for ungdomssatsningen og har tatt del i gymtimene på skolen for å øke interessen. Her har han vist ungdommene hvordan man spiller spillet og vist dem at en slik konkurranse kan være både spennende og sosialt.

- Jeg har hatt en gymtime med hver klasse. Det var mange som fattet interesse for sporten, men valg av dag var ikke like heldig for alle, forteller Høistad engasjert. Torsdag er en dag som både gutter og jenter trener fotball og det var årsaken til at flere ikke stilte på ungdomsturneringen denne dagen.

Savner flere jenter

Høistad hadde håpet at det var flere jenter som hadde dukket opp torsdag, men han velger å tro at turneringen krasjet med andre planlagte aktiviteter.

- Målet er å kunne starte et fast ungdomslag. Vi ser at interessen er til stede. Nå er det bare opp til oss å organisere det, legger Høistad til.

Gymtimene med petanque har vært både og, i følge Geir.

- Vi har ikke vært heldige med været. Vi har hatt mange timer i regnvær, men dette har ikke satt en stopper for interessen.

Ungt og frisk blod

Årsaken til at petanque klubben i Holmestrand velger ungdom er at de ønsker å få til en jevn rekruttering til sporten.

- Vi ser at vi har veldig mange voksne medlemmer. Vi ønsker å få inn ungt og friskt blod, slik at sporten og medlemmene kan utvikle seg, legger han til.

25 ungdommer

Turneringen startet klokken seks og ungdommene var ikke klare før klokken var rundt halv ni på kvelden. Da hadde 25 ungdommer spilt i nesten to og en halv time. Det kunne se ut til at alle synes petanque var et morsomt spill som inkluderer alle ungdommer.

- Dette er en sport som egner seg for alle. Det er flere medlemmer som har et handikap, men de spiller og deltar på lik linje som de andre spillerne, forteller Høistad.

Planene klare

Petanque er en populær sport, men Holmestrand petanqueklubb ønsker ikke at klubben skal bli for gubbete. Da Holmestrand skulle søke om rekrutteringsmidler var de litt forsiktig i utgangspunktet, men fikk beskjed om at de fint kunne søke om 25.000 kroner. Det fikk de innvilget og har planene klare.