HOLMESTRAND: Målet helliger middelet, heter det, men i dette tilfellet er det vel mulig å påstå at det er middelet som helliger målet?

Alle tjener på dette, enten du er inspirert til å hjelpe, motivere eller har blitt motivert ut av sofaen. Til sjuende og sist vil nemlig alle nyte godt av mer midler til kampen mot kreft.

Startet torsdag

Allerede torsdag møttes de frivillige for å gjøre klart til Holmestrand maraton, som går av stabelen for tredje gang i dag.

Det fantastiske Holmestrandsfolket som bare gir og gir av seg selv og sin tid. Vi vi vet å bidra i byen vår! konstaterer en stolt leder av Holmestrand idrettsforenings (HIF) håndballgruppe, Janne Hjelmtvedt.

Arrangørene håper flest mulig vil ta turen til byen for å heie på løperne.

– Det er fint om folk finner fram balkongflaggene sine og heier fram løperne, avslutter Hjelmtvedt.

Suksess

Det var rundt 1700 startende de to første årene, og ingen ting tyder på at det skal bli lavere deltakelse i år.

Det kunne vært enda flere, men påmeldingen gikk sakte i starten, slik at arrangørene kun bestilte 1500 startpakker, for å slippe å brenne inne med utstyr.

Arrangøren etterbestilte og utvidet med ytterligere 200 plasser, men disse ble også revet vekk.

– At så mange har lyst til å være med på Holmestrand maraton er en drøm, og det gir bare større tanker og ideer for neste år, sier en inspirert leder.

Mye arbeid

HIF er medarrangør til Holmestrand maraton. Som en naturlig følge av sin rolle som leder i HIF håndball, er hun tatt med prosjektgruppen.

– Det har nok blitt langt mer jobb en jeg først antok, men man gjør ingenting halvveis – er kanskje derfor jeg er tatt med i prosjektgruppen til HIF som medarrangør.

Siste uken har det blitt sene nattetimer og møter med de frivillige.

– Dugnaden startet alt torsdag. Med så mye som skal på plass er det enda bra vi har så mange som 150 stykker som stiller opp fra de lokale lagene.

Aktiv mot kreft

Overskuddet fra Holmestrand Maraton 2014 går til organisasjonen Aktiv mot kreft.

– Bare det i seg selv er motivasjon til å gi litt av sin tid. Mange av oss er berørt av kreft på en eller annen måte, så om vi kan gå flere opp og ut å bevege kroppen så er det flott. At så mange er meldt på og at så mange frivillige er med å jobber gjør at batteriene nestene er ladet helt fram til neste års maraton. Dette blir gøy, sier Hjelmtvedt.

Massivt engasjement

Engasjementet i Vestfold har vært massivt, med ledere som har vist vei for å mobilisere ansatte innenfor kommunal, statlig og privat sektor til å ta på seg løpeskoene og delta på en distanse.