Det var ekte idrettsglede i Høyanghallen mandag og tirsdag, da Holmestrand idrettsforening arrangerte skoleturnering. Noen lag hadde til og med sikret seg supportere på tribunen. Som seg hør og bør var kiosken med pølser og vaffelpressa også godt i gang.

Alle er vinnere

– Dette er virkelig moro. Alle trives og har det gøy. Ingen som vinner her. Eller kanskje bedre: Alle vinner og ingen taper. Det skal ikke være så alvorlig. Vi kårer ingen vinner her i alle fall, sier arrangementsleder og assisterende lagleder Paul Thode fra Holmestrand idrettsforening.

Skaper spilleglede

Det er rekruttering som er det overordnede målet for Holmestrand idrettsforening.

– Målet med turneringen er at alle skal kose seg og bli glade i håndball. Øke oppslutningen og skape blest. Her er det om å gjøre å bare ha det gøy, sier Thode.

Mandag spilte 4.- og 5.-klassingene. Tirsdag skulle 6.- og 7.-klassingene til pers.

Kjipt å tape

Selv om det ikke kåres vinnere vet man jo resultatene av de enkelte kampene. Konkurranseinstinktet lever i beste velgående hos jentene fra Ekeberg 7B.

– Det er kjipt å tape. Det skal ikke skje i neste kamp. Men tap og vinn med samme sinn, sier Nora Miller (12).

Hun og de andre jentene ser lite sorgtunge ut. De ler, men lover bot og bedring til neste kamp. Det er i beste idrettsånd.

Basistrening

Nylig skrev Jarlsberg om basistrening som starter opp for alle ungdommer i kommunen. I den forbindelse dukket spørsmålet om viktighet av basistrening for de minste opp. Nå starter Holmestrand idrettsforening gratis basistrening for barn helt fra førskolealder, altså de som er født fra 2001 til 2008.

Målet med treningen er å stimulere til bevegelsesglede, bedret motorikk, samhold og tilhørighet. Ansvarlig for treningen er Tore Haugen.