HIF reiste til Fevang i Sandefjord med mål om å ta sin første borteseier i år. Det klarte de med bravur.

Keeper utvist

HIF tok kjapt ledelsen i kampen etter flotte kombinasjoner på topp, men Fevang kom fort tilbake og utlignet til 1-1. Etter rundt 20 minutters spill var HIFs unge spiss Eirik Stryken Haug alene mot Fevangs keeper, og ble felt.

Rødt kort til hjemmelaget, og frispark til HIF i farlig posisjon. En for dagen eminent Thomas Wium satte frisparket rett i buret bak en reservekeeper med innbytterpuls.

Bøttet inn mål

HIF styrte kampen fullstendig og utnyttet bakrommet Fevang-forsvaret etterlot seg gang etter gang. Da kampuret viste 45 minutter ledet HIF hele 1-5.

Fokus på null baklengs I pausen var trener Geir Hargott opptatt av at laget hans skulle holde nullen i andre omgang. Som sagt, så gjort. Tor Inge Hagen holdt buret reint, og HIF scorte like greit tre mål til før kampen var over og fastsatte sluttresultatet til 1-8. Thomas Wium spilte suverent godt på midtbanen og noterte seg for fire (!) mål, hvorav to var frisparkmål - det ene en skikkelig perlescoring.

Endelig uttelling

– Vi spilte utrolig bra hele kampen, men det hjalp såklart at de fikk en spiller utvist, sier trener Geir Hargott.

Hvorfor løsnet det i denne kampen?

– Vi har spilt mye bra fotball i de andre kampene og, men denne gangen fikk vi endelig uttelling på sjansene. Og vi kunne scoret enda flere, forklarer Hargott. Han synes det var deilig å se at all treningen ga avkastning.

– Vi får til det vi har trent så hardt på i det siste. Vi lar ballen gå og kikker opp på keeper før vi skyter. Det skulle ikke mer til. Hjemmefordel i høst Høstsesongen starter opp 8. august hjemme mot Åsgårdstrand. Det er den første av hele seks hjemmekamper.

– Vi trenger all den støtten vi kan få, så nå håper jeg virkelig at publikum møter opp i høst, sier Hargott og smiler. Herrene kommer ikke til å hvile på laurbærene i sommer. Da skal laget trene hardt for å stå best mulig rustet til de tøffe kampene i høst.