Totalt 80 spillere og trenere fra Gullhaug IL, og like mange foreldre deltok forrige uke på årets Dana Cup. Det resulterte i en uforglemmelig cupopplevelse.

– Gutter 14 vant pokal og ble nummer 2 i B-sluttspillet. De ga både tilskuere og deltakere en minnerik avslutning på cupen. Gutter 16 gjorde det beste resultatet ved å vinne puljen sin i gruppespillet og kom til sekstendedelsfinalen i A-sluttspillet, informerer trener og ungdomsansvarlig for klubben, Arnor Solberg.

Sportslig fokus

På cupen deltok om lag 1000 lag og 20.000 spillere. Dana-cup er dermed en av verdens største fotballturneringer.

–Det gir god stemning og mye liv. Spillerne har blitt bedre kjent med hverandre, men det har vært mye sportslig fokus med tanke på hvor langt vi kom. Finalespillet foregår de siste dagene og det er første gang vi har kommet til en finale og hatt kamp på en lørdag, sier Solberg.

Utenom kampene var gutter 13 i Fårup Sommerland. De andre lagene planer om å grille på stranda, men støttet heller opp gutter 14 laget da de kom til finalespillet siste dagene.

Spennende

Med 150 holmestrandinger som heiet på sidelinjen var motivasjonen på topp da gutter 14 nærmet seg toppen i B-sluttspillet. De vant semifinalen på straffespark, men tapte finalen mot det danske laget Hjørring FC.

Eneste i A-sluttspillet

Gutter 16 vant puljespillet i grunnspillet og kom til 16-delsfinale i A sluttspillet. Da tapte de på straffespark mot et spansk lag.

– Det er første gang et Gullhaug-lag har vunnet pokal for puljeseier i gruppespillet og sekstendedelsfinale er tangering av tidligere klubbrekord satt i fjor av Gutter 15. Det er gøy for gutta å få med seg så mange pokaler med hjem, sier trener Solberg.

Ga mersmak

–Dana Cup er mer kompakt i forhold til Norway Cup. Det er bedre baner, bedre dommere og mer oversiktlig for oss som skal passe på. I tillegg er det ekstra stas for spillerne å dra over landegrensa, mener Solberg.

– Det var andre gang i år at vi dro med så mange lag til Danmark. Etter det som har skjedd i år tror jeg vi er veldig klare for neste år, konkluderer han fornøyd.

Resultater: Forutenom gutter 14 og 16 gjorde også de andre lagene en god innsats i sine kamper. Gutter 13 kom seg til 16-delsfinalen i B- sluttspillet. Gutter 15 spilte seg til 32-delsfinalen i B-sluttspillet, mens Juniorlaget til gutter 19 kom seg til 32-delsfinaleen i B sluttspillet.