HOLMESTRAND: På det gamle kontoret hos Limaco på Bentsrud står bagger fulle av fotballutstyr. De skal langt av gårde.

– Jeg falt veldig for dette prosjektet da jeg så at Tom Erik Horn holdt på med det. Jeg kjenner ham fra før, og vet at han sørger for at dette går direkte til dem som trenger det mest, sier Limaco-leder Inge Dalseth.

Horn, fra Våle, har nemlig besøkt en rekke landsbyer i Moldova, og bygd opp et engasjement for barn og unge i det som regnes som Europas fattigste land. Nå har han startet en innsamling som skal bidra til å lysne tilværelsen der.

LES OGSÅ: Sidsel er opprørt over enkeltes «veldedighet»: Måtte kaste flere bæreposer med utgått mat

– Noe vi opplevde brakte glede i Moldova, var lek og moro. Fotball var noe mange likte. Dessverre var det flest dårlige baner, ofte en humpete gresslette med noe som lignet på mål i hver ende. Fotballsko, drakter og så videre var også mange steder mangelvare, eller folk hadde ikke råd til å kjøpe det. Vi ønsker å bidra til at det skal bli lettere for disse barna å ha det gøy med fotball ved å bidra med diverse fotballutstyr og fotballklær, skriver Horn i en pressemelding til Jarlsberg.

Han opplyser at det som blir samlet inn gis videre til en organisasjon i Moldova som arrangerer fotballleirer og -cuper for barn og ungdom.

– Det har kommet inn en del, men vi ønsker så mye som mulig. For vår del pågår dette til neste forsendelse er nede i Moldova, antakelig rundt sommerferien, sier Inge Dalseth.

Limaco står for lagring og transportkostnader.

LES OGSÅ: Morten tar i et tak for kvinner i Tanzania (+)