Fredrik (41) skyter om kongepokalen

I TOPPEN: Fredrik Fulsaas imponert stort da han skjøt fullt hus på den innledende feltrunden og kvalifiserte seg for feltfinalen.

I TOPPEN: Fredrik Fulsaas imponert stort da han skjøt fullt hus på den innledende feltrunden og kvalifiserte seg for feltfinalen. Foto:

Av

Fredrik Fulsaas har helt siden han tok steget opp i seniorklassen vært en av samlagets og distriktets aller beste skyttere. Han har knapt skutt så bra som han har gjort i dette landsskytterstevnet.

DEL

HOLMESTRAND: Fulsaas skjøt nemlig fullt hus på den innledende feltrunden.

Det innebærer at den treffsikre Holmestrand-skytteren er i posisjon til å kjempe om kongepokalen og et av de aller gjeveste trofeene i norsk idrett.

LES OGSÅ: Per Helge er en hverdagshelt i forkledning: – Jeg har aldri blitt meg selv igjen etter å ha sett dette med egne øyne

– Gleder meg

For første gang i moderne tid er det satt opp en kongepokal på feltskytingen og det er med og kaster en ekstra glans over feltskytingen. 41 år gamle Fulsaas har fått plass på kongelaget i felt og det synes han er stor stas etter så mange år som skytter.

– Jeg har hatt 29 treff av 30 mulige et par ganger. Det er i og for seg veldig bra. Men på langt nok bra nok til å kjempe om seieren ettersom det hvert år er noen som skyter fullt hus. I år klarte også jeg det. Dermed har jeg det samme utgangspunktet som hun eller han som vinner kongepokalen. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til feltfinalen. Det å få muligheten til å ligge side om side med de beste i landt blir stort, sier Fulsaas til Jarlsberg Avis.

LES OGSÅ: Råkjører manglet førerkort

Har lyst på feltmedaljen

Han får også muligheten til å sikre seg gjeve feltmedaljen som bare noen få av deltakere får med seg heim fra Evje.

Fredrik som har lang fartstid i landsskytterstevnet, vet at det er mye som skal klaffe for at han eventuelt kan feste medaljen på brystkassa. Han må etter all sannsynlighet fylle også i finalen.

En del innertreff bør det også være når anvisningen kommer. I motsatt fall er det fare for at medaljen glipper. Fredrik prøver å tenke minst mulig poeng og resultat ettersom det kan virke forstyrrende.

– Jeg må fokusere på arbeidsoppgavene. For å ha mulighet til å få en god poengsum så er jeg avhengig av at det klaffer skytterteknisk. Det er mest avgjørende for om det blir en god poengsum eller ikke, sier han som i Evje og Setesdal virkelig har satt det lokale skytterlaget på kartet.

Artikkeltags