(Sandefjords Blad)

Nykommeren Løke Challenge arrangeres 12. august, og består av 27 kilometer på sykkel og seks kilometer løping. Tre ganger skal utøverne parkere sykkelen for å løpe opp på en topp. Løpet er en del av Hof Toppers.

Mange har allerede meldt seg på, deriblant Eirik Verås Larsen og Marte Elverum, som Løke konkurrerte i TV3-programmet «Råskap». I sommer har den tidligere håndballstjernen deltatt på «Farmen kjendis», og han kan røpe at både kunstneren Aune Sand og modellen Maiken Wahlstrøm Nilssen stiller.

– Jeg håper å få med mange fra Farmen, sier Løke.

LES OGSÅ: Løke får sitt eget løp

– Sinnssykt ålreit type

Han kom godt overens med Aune Sand på Farmen.

– Vi ble veldig gode venner. Han er en sinnssykt ålreit type. Han var veldig morsom, og hadde sånne poetiske ting han kom med. Vi lo av ham og med ham. I tillegg jobba han og sto på. Han overrasket meg veldig, innrømmer Løke.

Nå har Sand-familien donert tre håndkolorerte bilder fra Vebjørn Sand, i tillegg til kopper og servise, til Løke Challenge. Ett av bildene skal trekkes på startnummeret, ett skal loddes ut, og det siste auksjoneres bort på banketten etter løpet.

LES OGSÅ: – Skal være snill med jentene, slåss med gutta og komme hjem med bil

Aune Sand stiller også på startstreken i Hof, og oppfordrer alle kvinner til å gjøre det.

– Jeg er vanvittig glad i rumpeballer, bryster og hofter. Jeg har hørt at det er så mange fantastiske, nydelige damer i Vestfold, så jeg gleder meg, sier kunstneren.

Se videoklippet av Sand her:

 

– Viktigste er å delta

Løke understreker at dette er et løp for alle, og han håper nykommeren faller i smak. Inntektene går til Kreftforeningen i Vestfold.

– Her trenger man ikke ha en sykkel til 30.000 kroner. Utstyret er ikke så viktig. Det viktigste er å delta, og så kommer man til å møte en del kjendiser underveis. Det kan være gøy å fighte mot dem, sier Løke.

Selv kommer han til å sykle med en tralle med rundt én kilo per deltaker som melder seg på.

– Jeg kommer til å slite, så det er gode muligheter for å slå meg. Kanskje noen blir inspirert av det?

– Hvis jeg har 100 eller 150 kilo på sykkelen, ser jeg det kan bli tøft når jeg møter en bakke i terrenget. Men det blir gøy. Jeg liker å utfordre meg selv. Hvis noen føler at den dørstokkmilepælen er drøy, så føler jeg at jeg gjør noe som er like drøyt, sier Frank Løke. 

Her kan du melde deg på: Løke Challenge 2017

Hof Toppers

Hof Idrettslag arrangerer Hof Toppers 12. august 2017

Hof Toppers er både duathlon med sykkel/løp og ultraløp på beina:

Hof Toppers Duathlon:

Løke Challenge (nykommer): 3 topper: 27 km. sykkel, 6 km. til fots, 690 høydemeter.

5 topper: 36 km. sykkel, 10 km. til fots, 1.600 høydemeter.

10 topper: 75 km. sykkel, 25 km. til fots, 2.900 høydemeter.

Hof Toppers ultraløp:

46 km.: 5 topper, 1.600 høydemeter.

75 km.: 7 topper, 2.400 høydemeter.