Kjetil Sælid likte ny løype i Oslo

SLITER: Kjetil Sælid hadde grunn til å være fornøyd etter at han hadde satt ny bestenotering i Oslo. Foto: Svein Halvor Moe

SLITER: Kjetil Sælid hadde grunn til å være fornøyd etter at han hadde satt ny bestenotering i Oslo. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kjetil Sælid er en av mange i Holmestrand som liker å løpe langt. 52-åringen er i ferd med å gjøre det til en tradisjon at han stiller til start i Oslo Maraton.

DEL

Oslo: I år var det tredje gangen at han krysset målstreken i landets største maratonløp.

Viktig å være skadefri

Kjetil regner med at det blir flere såfremt han holder seg skadefri og får gjort den treningskobben som er nødvendig for å ha glede av å løpe i 42,2-kilometer.

LES OGSÅ: 20 + 20 for Vika

Sælid stiller først og fremst opp på grunn av at det er kjekt å delta i et så stort og flott løp som det Oslo Maraton har blitt. Den lokale sliteren synes også det er fint å ha et treningsmål.

Han har fått erfare at det er lettere å komme seg ut så lenge påmeldingsavgiften er betalt inn. Sælid har fem helmaratonløp på samvittigheten.

Fire ganger har han fullført distansen i Oslo og i juni deltok Holmestrand-løperen i sin aller første terrengmaraton. Det var en opplevelse selv om løpet var blytungt.

Ny bestenotering

– Jeg må vel være så ærlig å si at jeg ikke var spesielt heldig med forholdene da jeg debuterte i den settingen. Det var både vått og gjørmete det meste av traseen. Jeg syntes allikevel det var en fin opplevelse, sa Sælid som satte ny personlig rekord i Oslo Maraton. Han ble klokket i mål på 3 timer, 31 minutter og 38 sekunder. Dermed forbedret han «persen» sin med åtte sekunder.

– Jeg er godt fornøyd med det ettersom årets løype var betydelig hardere enn den som har blitt benyttet de siste årene. Det var først og fremst flere stigninger og høydemeter som ventet oss. Jeg likte for så vidt traseen selv om det var vanskeligere å få en god tid, sa Kjetil Sælid til Jarlsberg.

LES OGSÅ: 200 løp med Jimmy Vika

Fått erfaring

Han har etter hvert opparbeidet seg mye erfaring om åpningsfart og mye annet.

– Det er helt klart en fordel å ha litt erfaring når du gir deg i kast med en distanse som er så lang og krevende. Flesteparten opplever at det går greit i tre mil og at de på det tidspunktet i løpet møter den berømmelige veggen. Jeg prøver å følge med på klokka og pulsen. Dersom det går for fort så prøver jeg å justere farten.

Godfølelsen

– Jeg har den samme gode følelsen hver gang jeg går i mål selv om det kan være vondt og smertefullt mot slutten, avsluttet Kjetil Sælid.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.