Spente før start

DEBUTERER: Herman Mobråthen debuterer i helga i juniorenes norgescup i langrenn.

DEBUTERER: Herman Mobråthen debuterer i helga i juniorenes norgescup i langrenn.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Herman og Magnus Mobråthen debuterer i helga i juniorenes norgescup. Tvillingene er spente foran det første møte med de aller beste i landet.

DEL

Holmestrand: – Vi skal for det meste gå ti kilometer i stedet for fem kilometer som vi gikk i fjor. Det er den største forskjellen, sier tvillingene som ser frem til norgescupåpningen.

Gutta har trent både mer og bedre inn mot denne sesongen. Den største forskjellen på å gå på et idrettsgymnas og være ungdomsskoleelev, er at de får mulighet til å trene i skoletiden.

Fire dager i uka står trening på timeplanen.

Det blir gjerne et par kveldsøkter i tillegg på Botne-løperne som har hatt base på Beitostølen siden 22. desember. Herman og Magnus har tilbrakt to uker i familiens hytte på det kjente vintersportsstedet. De har derfor hatt fine treningsforhold. Det har nemlig kommet mye snø øverst i Valdres de siste ukene. To blad Mobråthen vil i løpet av helga få svar på hvordan de står i forhold til de andre i klassene.

Høyere nivå

De er innforståtte med at det vil bli vanskeligere å hevde seg til vinteren. Det var over 300 konkurrenter i deres klasse i Hovedlandsrennet i fjor og året før. I år vil det mest sannsynlig være et sted mellom 150 og 200 på junior-NM og i de største rennene. En god del av de som har figurert på start og resultatlistene har av forskjellige grunner gitt seg. Det er helt vanlig at mange av de som har konkurrert gir seg når de starter på videregående.

Gode svar

Herman og Magnus Mobråthen fikk gode svar under sesongåpningen på Beitostølen.

De fikk i Midt-Gudbransdal en indikasjon på at det treningsarbeidet de har lagt ned holder mål. Det er junior-NM i Steinkjer som er vinterens store mål. Guttene har også lyst til å prestere i norgescuprennene ettersom det betyr mest å gå fort der etter at de har tatt steget opp i juniorklassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.