OSLO/HOLMESTRAND: I forbindelse med Oslo Maraton hadde Right To Play solidaritetsstuntet der Jeanette skulle løpe på mølla i 24 timer – først og fremst med mål om å samle inn penger til syriske barn i prosjektene Right To Play har i Jordan og Libanon.

LES OGSÅ: Skal til Lesvos for å hjelpe flyktninger

Har fått enorm respons

Fredag klokka 14 gikk starten for det 24 timer lange løpet Jeanette skulle begi seg ut på.

– Responsen har vært overveldende. Allerede før start kom det masse tilbakemeldinger, og da jeg var i gang rant det inn heiameldinger og donasjoner, forteller hun. – Det var en vanvittig motivasjon.

Hele Jeanettes løp ble streamet live på YouTube, og ble omtalt i de store mediene. Flere tusen har klikket seg inn for å følge Jeanette på den lange ferden på mølla.

– Etter jeg fullførte løpet ser jeg at folk har klikket seg inn om natta og tidlig, tidlig på morgenen for å se om jeg fortsatt er på mølla, forteller hun.

Psykisk kamp

Dette er det lengste løpet Jeanette har gjort noensinne. 160 kilometer er det lengste hun har gjennomført tidligere.

– For meg sitter det i hodet å klare og gjennomføre, men også den utfordringen blir mindre og mindre for hver gang jeg skal begi meg ut på noe, fordi jeg vet jeg klarer det. Det er bare vondt i kroppen den første tiden, før den blir helt nummen, forteller Jeanette. Hun går alltid inn med innstillingen om å klare det.

I begynnelsen løp hun 20 og 20 kilometer av gangen, mens hun på natten gikk ned til å løpe 5 kilometer av gangen. Ingen pauser var på lenger enn fem minutter.

– Skulle jeg på do, jogget jeg til doen og tilbake, og jeg spiste raskt. Kroppen klarer ikke ta til seg så mye av gangen, så det gjelder å spise litt og litt, forteller hun.

(Saken fortsetter under bildet.)

Takknemlig løper

Fra starten har målet med løpet vært å samle inn mest mulig til Right To Play sine prosjekter for de syriske flyktningbarna.

– Jeg er utrolig glad for at det formålet med løpet kom fram såpass som det gjorde, og takknemlig for alle donasjonene som kom inn. Arbeidet Right To Play gjør er kjempeviktig, minner hun om.

Totalt kom det inn 180.000 kroner til formålet, det tikker i skrivende stund inn enda noen beløp. 100. 000 av totalbeløpet er fra sponsorer. Jeanette har også satt norsk og nordisk uoffisiell rekord, samt nest best i hele verden – av løp som er notert.

LES OGSÅ: Kjøp epler - hjelp flyktninger