Sikter seg inn på topp 50 i junior-NM

SATSER tøft også i år: Kristian Glasius Hegg fra Holmestrand, har kommet godt i gang med sin fjerde og siste sesong på juniornivå i langrennssporet. Foto: Svein Halvor Moe

SATSER tøft også i år: Kristian Glasius Hegg fra Holmestrand, har kommet godt i gang med sin fjerde og siste sesong på juniornivå i langrennssporet. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kristian Glasius Hegg er inne i sin siste sesong på juniornivå. Botne-løperen har fått en god start på den. Målet i vinter er å kjempe om topp 50-plasseringer i junior-NM og norgescupen.

DEL

Holmestrand: Kristian vet at han må gå fort for å oppfylle den målsetningen ettersom det er høyt nivå i 19 og 20-årsklassen. Holmestrand-gutten som i juni var ferdig med tre år på videregående, har nå tatt fatt på studier i Horten. De kombineres med langrenns satsingen.

Friskusen fordyper seg i idrett og ernæring. Det er et studie som også kommer godt med i hverdagen ettersom riktig kosthold er viktig.

Bruker tre år

– Jeg ser for meg at jeg kommer til å bruke tre år på studiet før jeg er i mål, sier Glasius Hegg som føler seg sterkere nå enn han gjorde på samme tidspunkt i fjor. Det handler først og fremst om at han har blitt ett år eldre og har gjort en bedre treningsjobb.

Holmestrand-gutten føler at han har hevet seg både i klassisk og skøyting. Det håper han resultatene de neste ukene vil bevise.

Har trent mer

– Jeg synes det er vanskelig å sette seg spesifikke resultatmål. Men jeg har som sagt et håp om at det skal være mulig å kapre en topp 50-plassering i norgescupen eller kanskje aller helst junior-NM. Det vil være bonus dersom jeg får flere gode plasseringer i det sjiktet, sier Glasius Hegg.

LES OGSÅ: Tror på opptur

Han har stort sett trent etter samme lest som før om årene. 19-åringen har basert oppkjøringen til denne sesongen på den samme treningsfilosofien som har fungert før om årene.

En og annen justering har imidlertid den lokale tenåringen gjort. Såkalte terskeløkter på rulleski har det blitt flere av.

Kristian har også tatt sjansen på å øke treningsmengden det siste halvåret.

Bedre testresultater

– Det er lagt opp til vanlig progresjon i treningsarbeidet og det ser ut til å ha gitt resultater. For jeg har løpt fortere på beina og hatt bedre testresultater på rulleski. Forhåpentligvis så vil det gi seg utslag i at jeg går fortere enn jeg har gjort de siste vintrene, sier Glasius Hegg som glad for at de viktige rennene nå er i gang.

LES OGSÅ: Topp skisalg

Han har veldig lyst til å hente frem sitt beste i nettopp de rennene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken