Malin satser alt

Satser for fullt i 1. divisjon: Malin Lode Helgestad fra Holmestrand skal neste år spille for Nanset, men nå i 1. divisjon kvinner. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Satser for fullt i 1. divisjon: Malin Lode Helgestad fra Holmestrand skal neste år spille for Nanset, men nå i 1. divisjon kvinner. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Artikkelen er over 1 år gammel

– Akkurat nå føles det som om jeg satser alt. Det er spennende å se hvor langt laget og jeg kan nå, sier Malin Lode Helgestad (18).

DEL

Holmestrand: I helgen var hun med på å rykke opp fra 2. til 1. divisjon med Nanset. Larvik-laget hun har spilt for i de to siste sesongene.

Vant 10–1 til sammen

– Det ble til slutt ganske suverent, sier hun, og henviser til to klare kvalik-seire mot Fortuna fra Ålesund og Innstranden fra Bodø. I siste kamp måtte Nanset bare unngå å tape mer enn 4–0 for å rykke opp.

Det ble seier 4–0 i stedet.

– Det er stor forskjell på lagene, og det regner jeg med at det også blir til sommeren. De beste lagene i 1. divisjon er ofte veldig mye bedre enn lagene på nederste halvdel av tabellen, sier hun.

Med en divisjon opp følger det også mer reising med.

– Nå vet vi ikke helt hvordan avdelingen blir seende ut, men reiser til både Trøndelag, Vestlandet og Finnmark blir det, har hun registrert.

Malin er glad for at hun valgte å satse i Nanset.

– Jeg går toppidrett ved Re videregående skole, og jeg trengte større utfordringer enn de jeg hadde i Holmestrand. Og utfordringer har jeg fått nå, sier høyrebacken.

Ble skadet

Et skår i gleden over opprykket er et vondt og hovent kne.

– 35 minutter ut i den siste kampen kolliderte jeg med en motspiller. Nå håper jeg bare at skaden ikke er verre enn at jeg kan bli med for fullt på trening fra januar, sier Malin.

Julemåneden er treningsfri, så på den måten «passet» det best med en slik skade nå, men etter nyttår håper hun å være klar for full treningsinnsats.

Artikkeltags