Harald Sando vant Nikken-prisen

fikk PRIS: Harald Sando med årets Nikkenpris. Foto: NFF

fikk PRIS: Harald Sando med årets Nikkenpris. Foto: NFF

Artikkelen er over 4 år gammel

Ble æret for sin årelange innsats i Holmestrand-fotballen.

DEL

OSLO/HOLMESTRAND: Søndag kveld ble Harald Sando i Holmestrand IF tildelt Nikken-prisen av Norges Fotballforbund.

Utdelingen skjedde like etter cupfinalekampen mellom Molde og Odd på Ullevaal stadion.

I juryens begrunnelse heter det:

"Årets vinner er en person, som siden 1969 har hatt en eller annen rolle i kretsregi for norsk fotball. Det var dette året han spilte sine første kretslagskamper som 16 åring. Etter noen år som fotballspiller i egen klubb og på kretslag, startet han sin karriere som positiv bidragsyter i kretsens arbeid. Som trener, klubbutvikler, spillerutvikler, som kursinstruktør, i komitéer og utvalg samt kretsstyret, har han frem til i dag bidratt med sitt faglige engasjement, sin lune personlighet og sin alltid positive holdning inn i kretsens arbeid. Hans grunnfilosofi bygges på et levende engasjement for gode rammer for den idretten som han har et livslangt forhold til og som han elsker svært høyt."

– Ingen visste noe

For Sando var det en stor overraskelse å bli tildelt prisen.

– Ingen visste noen ting. Alle vi tre nominerte satt på tribunen under kampen, og plutselig var det noen som kakket meg på skulderen og sa «Du får bli med meg», forteller han til Jarlsberg søndag kveld.

Å vinne synes han var storveis.

– Dette er en nasjonal pris som henger veldig høyt både hos Fotballforbundet og den som får den. I tillegg var de veldig verdige kandidater, de to andre nominerte også.

Må finne hedersplass

I tillegg til et diplom, består Nikken-prisen av en byste av den første som vant prisen i 1985, Birger Nicolai Johansen (kallenavn Nikken). Nå må Sando lete etter en passende plass å sette bysten.

– Jeg skal nok finne en hedersplass til den.

Sando har ingen planer om å gi seg som bidragsyter i kretsfotballen.

– Jeg har et brennende engasjement, og liker å kunne bidra med egenkompetanse og å møte styrerepresentanter, klubbledere og klubber rundt omkring i fylket. Jeg treffer hele tiden nye og hyggelige mennesker.

Artikkeltags