– Dette har jentene fortjent

Satser på jentene: Gullhaugleder Morten Rekstad i samarbeid med egen organisasjon og HIF. Foto: Pål Nordby

Satser på jentene: Gullhaugleder Morten Rekstad i samarbeid med egen organisasjon og HIF. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Ukas Navn i nyhetene er leder i Gullhaug idrettslag Morten Rekstad.

DEL

Morten Rekstad

Alder: 48 år.

Bosted: Gullhaug.

Stilling: Pilot på ambulansefly.

Aktuell fordi: En stor satsing skal gjøres lokalt for å få flere jenter til å spille fotball i HIF og Gullhaug. Målet er lag i alle årsklasser.

Hvor stort er engasjementet i lokal jentefotball akkurat nå?

– Det har dessverre ikke vært satset nok på jentene de siste årene. Vi har ikke vært flinke nok rett og slett. Det gjør vi noe med nå, og det samarbeidet som HIF og Gullhaug har startet på mener vi skal gi resultater, både på kort sikt og lang sikt. Vi skal klare å få flere med, og mange er veldig engasjerte for å få det til.

Hva er det konkrete målet med satsingen?

– Det langsiktige målet er at «samarbeidslaget» skal ha lag for jenter i alle aldersklasser opp til damefotballen. Fra seks år opp til senior.

Hva er realistisk å få til i inneværende sesong?

– Vi mener det er realistisk å starte opp tre lang i barnefotballen i tillegg til de to vi allerede har. Altså mer en dobling av dagens aktivitet. Vi skal legge grunnlaget for lag i seks, sju og åtteårs klassen.

Hva sitter du igjen med etter onsdagens arrangement?

– Jeg, og vi, ble nesten sjokkerte på en positiv måte. Det kom 23, hvorav 17 som var nye. Vi hadde ikke forberedt kapasiteten på det, men det var skikkelig gøy. Det vi ser er at de aller fleste har tilhold ved Botne skole, så vi må også konsentrere innsatsen mot Kleiverud, Ekeberg og Montessoriskolen. Onsdagen motiverte oss skikkelig til å fortsette.

Hvilke tiltak setter dere inn?

– Flyers, altså brev, sosiale medier, arrangementer som det på onsdag og å få i gang lag, for det er lettere å rekruttere inn dersom det allerede finnes et tilbud å være med på. Vi må få ut budskapet om at innmelding skjer til lokalt lag. Det med samarbeidet organiserer vi.

Er det mulig å slappe noe av nå som sesongen er i gang?

– Jada, jeg er så heldig som har en jobb det går an å kombinere tingene med. Og når jeg har fri har jeg det hundre prosent. Jeg trenger ikke ta med meg jobben hjem. Ei snill kone har jeg også. Og jeg slapper også av, akkurat nå, med siste boka til Jo Nesbø, men også når jeg er ute på banen med småtasser og litt større spillere koser jeg meg skikkelig.

Hva gjør du den kommende uka?

– Da er jeg på nattevakt på basen for ambulansefly i Bodø. Også begynner fotballsesongen for fullt for alle lag, og jeg er sikker på at trenere, spillere, lagledere og foreldre er klare for den. Vi er godt forberedt til sesongen i Gullhaug og HIF.

Artikkeltags