Løke fra strek til topp

Fandenivolsk innstilling: Frank Løke under håndballandslagets trening i Cloetta Center i Linköping i Sverige søndag ettermiddag. I august blir han å se i Hof. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Fandenivolsk innstilling: Frank Løke under håndballandslagets trening i Cloetta Center i Linköping i Sverige søndag ettermiddag. I august blir han å se i Hof. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Han er mest kjent for fandenivolsk innsats som strekspiller i håndball. Nå har Frank Løke engasjert seg i løp, og tre topper i Hof har blitt til «Løke Challenge».

DEL

Hof: – Det er klart at engasjementet til Frank løke blir viktig for Hof IL, sier arrangementsleder Tom Arne Akerholt.

Lørdag 12. august

Lørdag 12. august arranger Hof il, Hof Toppers Duathlon og Hof Toppers Ultraløp. Det er niende året Hof Toppers Duathlon arrangeres og det er det tredje året det arrangeres Ultraløp.

– Tidligere har Hof Toppers Duathlon bestått av ti topper og fem topper, nytt i år er at det også arrangeres tre topper som består av 27 kilometer på sykkel og seks kilometer til fots. Det vil si en distanse som er overkommelig for de fleste, ta det gjerne som en tur, utfordrer og oppfordrer Akerholt.

167 landskamper

Frank Løke er mest kjent som håndballspiller, strekspiller, og han har 167 landskamper for det norske landslaget.

– Der ble han mest kjent som en solid og sterk strekspiller. Han har spilt mange sesonger for Runar og har også vært innom Drammen Håndballklubb, forteller Akerholt.

Løkes CV viser at han i flere år var utenlandsproff i Danmark, Sveits og Tyskland.

Etter at håndballkarrieren var over har Løke blitt en meget god langdistanseløper både på maraton og ultraløp. I fjor ble han nummer to i Hof Toppers Ultraløp 75 kilometer. Han løp på tiden 7,04,02, og det gir en gjennomsnittsfart på 5,39 per kilometer.

Ekstra ballast

I årets Hof Toppers Duathlon tre topper/ «Løke Challenge», stiller han med ekstra ballast og han utfordrer alle trimere og mosjonister til å stille opp.

– Det ligger an til at Løke skal ha en vogn hengende etter sykkelen med ekstra ballast i, hvor mye kommer vi tilbake til. Frank Løke er også kjent for sin deltagelse i «Råskap» som gikk på TV3 i fjor høst. Frank vil også utfordre de andre deltagerene som var med i «Råskap» og han har stor tro på at noen av de vil ta utfordringen, sier en spent og engasjert Akerholt.

Hof idrettslag har i samarbeid med Frank Løke bestemt at 100 kroner av påmeldingsavgiften til tre topper/ «Løke Challenge» skal gå til kreftforeningen.

Hof il håper at Løke’s engasjement og at en del av startkontigenten skal gå til Kreftforeningen vil gjøre at antall påmeldinger fremover vil øke.

Artikkeltags