HOF: Fem og ti topper, Løke Challenge, kjente fjes i Hof-skogene, deltakelse blant bedrifter, auksjonering til kreftsaken, marked og en heidundrendes bankett med kulturelle innslag- det skal ikke stå på engasjementet blant arrangørene.

– Dette blir det største arrangementet vi noen gang har hatt, og allerede har vi ny rekord i antall påmeldte med 216 per i dag, forteller Akerholt.

Bedrifter deltar

På startlista finner vi mange lokale navn, noen er gjengangere, mens andre er utenbys fra og har meldt seg på for første gang. Bedriften Bergene Holm er en av fire bedrifter som foreløpig stiller med flest arbeidere, hele 17 personer- av de er sju utenbys fra, mens ti er lokale. To av dem er Glenn Jensen og Vetle Weseth som gleder seg til å ta fatt på utfordringen. Da skal 1.600 høydemeter forseres gjennom 36 kilometer på sykkel og ti kilometer på beina.

– Du er jo idrettsmann Vetle så du vil klare deg fint. Jeg er kontormann jeg, fleiper Jensen.

Om man er med for turen sin skyld eller for å konkurrere er hipp som happ. Årets Hof Toppers ønsker å ha med «mannen i gata» og få folk over dørstokkmila for å se den flotte naturen som befinner seg rett utenfor døra. Jensen syns det er gøy at Bergene Holm er med på arrangementet.

–Spesielt er det viktig med tanke på at det er mye fysisk jobb i bedriften. Vi har en treningsgruppe som vi trener med en gang i uka. Dette er et ledd i det helsefremmende arbeidet, så det er jo gøy å ha noe å trene mot, sier Jensen.

– Samtidig er det fint å kunne støtte lokalmiljøet, legger han til.

LES OGSÅ: Clive vil kjempe for Hof sentrum: – Det er nå kartet for den nye kommunen blir tegnet

Lover flott bankett

Tradisjonen tro blir ikke Toppers arrangert uten at det er noe nytt, i år blir det virkelig slått på stortromma med en velsmakende bankett arrangert av Hanne Sjue.

– Vi kan love en skikkelig bankett med god mat fra anerkjente kokker, pyntede bord i regi av blomsterhuset i Hof, og bar. Det er også mulighet for tilskuere å melde seg på banketten, første mann til mølla, informerer Sjue.

Hun syntes det var flott å bli spurt av Hof IL om å være ansvarlig for banketten.

– Vi gleder oss til å delta og bidra på vår måte til å løfte dette flotte arrangement i Hof og jeg håper dette er med på å sette Hof enda mer på kartet, sier hun.

Under banketten blir det underholdning med konsert ved Ukuleleklubben, sang med Frode Simensen som har laget en egen Hof Toppers-låt og auksjon hvor det blir auksjonert bort gjeve premier til inntekt for Kreftforeningen.

Marked, show og YouTubestjerner

Det vil også være boder og stands så langt øye kan se denne dagen, samt en rosa gråtasstraktor barna kan få kjøre tur med og et miniduathlon i kjent stil.

– I tillegg blir det show med Mats Weinholdt, en fotballtrikser som blant annet tidligere har bidratt i Nike reklamer, informerer Audun Follerås i Hof Idrettslag.

Norges største YouTube stjerne, Dennis Vareide, skal også delta på Hof Toppers som en utfordring han skal legge ut på YouTube-kanalen som har hatt 151 millioner visninger de siste fem årene.

– Det blir veldig spennende, alle vet jo hvem han her. Vi håper dette vil bli den nye store markedsdagen i bygda som kan bidra til å samle flest mulig, både lokale og regionale, avslutter Follerås.