Ikke engang straffe hjalp

Satsing lokalt: Et lysglimt tross mørke skyer.

Satsing lokalt: Et lysglimt tross mørke skyer.

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder

DEL

Et ubehjelpelig tafatt norsk lag måtte se danskene juble i den kampen jentene skulle reise kjerringa. Det ble med håpet, ønsket og praten. For evnene var ikke der. Ikke i nærheten heller. Utgangspunktet foran Danmark-kampen hadde også jentene gjort vanskelig for seg selv gjennom to tap. Og den totale EM-fadesen var et faktum etter få minutter i den helt avgjørende kampen. Et EM med 0 poeng, 0 mål og 0 selvtillit igjen i norsk kvinnefotball. Men det var ikke der Norge tapte, for det har gradvis skrantet mer og mer. Det er 17 år siden den siste tittelen til laget, som liker å tro det tilhører de beste i verden. Dette var skremmende svakt prestert.

Men kanskje er det bra på sikt med en skikkelig nedtur. Tegnene har vært der lenge. Fasiten ble brutal. Nå må noe skje der beslutninger tas. Posisjonen Norges kvinnelag en gang hadde er på få år skuslet bort ved dårlig lederskap, manglende satsning på utvikling, og nedprioritering av jentene i forhold til gutta. Tapet svir.

LES OGSÅ: Her er alle gode nok

Det nytter ikke lenger å leve på scoringene til Hege Rise og Marianne Pettersen som brakte Norge VM-triumf mot Tyskland i 1995. OL-gull og tidligere EM-jubel til tross. Nå holder det ikke for de høye herrer i NFF bare å trekke fram gamle minner i festtaler. Mener gutta boys noe med norsk kvinnefotball må det merkes i både budsjetter og handling. Norges kvinnelag er parkert, ikke bare av de beste, men også av de nest beste i Europa. Mandag var det deijlig å være dansk, men fryktelig å være norsk.

Artikkeltags