Unggutta i HIF jubler

Bra første hlvdel: HIF ligger foreløpig på tredjeplass i sin 6. divisjonsavdeling. Det får fram smilene. Foto: HIF

Bra første hlvdel: HIF ligger foreløpig på tredjeplass i sin 6. divisjonsavdeling. Det får fram smilene. Foto: HIF

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter flere år hvor HIF har slitt i bunnen av tabellen tar Holmestrands A-lag ferie på 3. plass i sin avdeling.

DEL

Holmestrand: I siste kamp ble Husøy sendt hjem med 1-3 tap på Hvitstein etter en kamp med stillingskrig. HIF tok ledelse til pause etter scoring av Trygve Moskvil. Fortjent.

– I andre omgang er vi usikre på om det var været eller noe annet som slo ned for Husøy fikk mer og mer tid med ball og skapte farligheter på å måke ballen i bakrom og krige. Men de siste 20 tok HIF fullstendig over og gjorde to mål ved kaptein Alexander D. Bårdsen og måltjuven Trygve Moskvil. 18 spillere, og alle fikk spilletid i kampen, sier trener Carl Erik Brathlie.

Fair play i praksis

Kampens fair play og ikke minst respekt i fotball sto Markus Flygin Sælid for.

– Alene med keeper og en Husøy spiller i ryggen ser det ut som Markus blir tacklet og skal ha en klar straffe. Til noen protester fra Husøy som det alltid blir ved straffe, ble den gjort om til frispark for Husøy. Markus har fortalt at han snubla og ville ikke ha straffa.

Virkelig stort at han sa ifra, og som kvalitetsklubb Holmestrand Fotball blir slikt lagt merke til hos Vestfold Fotballkrets, sier Brathlie.

LES OGSÅ: HIF som kvalitetsklubb

Styrer kampene

– Sesongen sett under ett har vi klart å gjøre det vi har annonsert før serien. Vi skal ut for å styre kampene. Spille vårt spill. Vi skal underholde og vi skal ha tempo. Det som er gøy at vi blir lagt merke til. Vi har fått spillere som ønsker å være med oss, og vi har spillere som er nysgjerrig på oss og trener med oss. Utrolig gøy, sier han.

Som en drøm

Trener Brathlie kan se tilbake på første halvdel som en drøm.

– Som trener ønsker du alltid at gutta gjør det de kan, tenker utvikling, kommer på trening for å trene og ikke bli trent. Denne gjengen gjør nettopp det.

Opp mot 30 på trening med junior og A-lag samtidig som et av lagene ofte har kamp i treningstiden sier litt. Samholdet er fantastisk. Laget er ungt, har i mange år vært i toppen i sin junioravdeling og der høster vi mye av fruktene nå. Vi har en fantastisk mix av spillere. Vi samarbeider med B-laget og har en felles plattform med spillere.

Petter Hansen har vist sin rutine i forsvar for dette unge laget og har bidratt sterkt i våres.

Til slutt har det også vært mange på våre kamper, det ønsker vi å sørge for at fortsetter.

Mer poeng venter

– For høsten blir det å plukke poeng i alle kamper, men vi tar en kamp om gangen. Holmestrand fotball står sammen – sammen om noe som er bra, avslutter trener for HIF, Carl Erik Brathlie.

Artikkeltags