Gå til sidens hovedinnhold

– Skal være snill med jentene, slåss med gutta og komme hjem med bil

Artikkelen er over 4 år gammel

Frank Løke er klar for «Farmen kjendis» og har fått klare instrukser av kona Anette.

(Sandefjords Blad)

– Jeg går alltid for seier, så jeg håper og tror at det er jeg som står igjen som vinner, sa Frank Løke fra hotellrommet, dagen før innspillingen av årets «Farmen kjendis» startet.

Han hadde ennå ikke møtt de andre deltakerne og var spent på hvem som bodde på naborommene. Han hadde sin siste dag med mobiltelefon og 2017-luksus for en lang stund.

Nå skal han tilbake i tid og leve som de gjorde på et gårdsbruk i 1917. Han er innstilt på hardt arbeid, lite mat og å ta utfordringene som de kommer.

– Jeg tiltrekkes av det ekstreme. Derfor takket jeg ja til dette, sier mannen som i 2016 var med på TV3's Råskap, et program hvor han gjorde seg bemerket både med styrke, konkurranseinstinkt og temperament.

Blir det høy temperatur også denne gang?

– Unngå konflikter

– For å ikke havne i tvekamp blir det nok viktig å unngå konflikter, så det er planen, sier Løke.

Han hadde dessuten fått noen klare instrukser fra sin kjære før han forlot Sandefjord.

– Jeg skal være snill med jentene, og heller krangle eller slåss med guttene. Også skal jeg vinne bilen, sier han og ler.

Sandefjordingen er innstilt på knallhard jobbing og gleder seg til å møte de andre deltakerne.

– Det er nok mange gærninger, så jeg passer vel rett inn. Jeg gleder meg til å treffe dem, sier han.

Har forberedt seg

Løke bor på gård, men har forpaktet bort jorda. Han er derfor klar på at han neppe har noen fordel i den sammenheng.

– Jeg har ikke mye greie på gårdsdrift, og gammeldags utstyr har jeg ingen kunnskap om, men jeg ser fram til å lære. Kanskje jeg vil drive med dette selv etter hvert, sier han.

Løke har gjort noen forberedelser til det som venter, men er klar på at det meste blir helt nytt.

– Jeg har vært i smia til Øystein Myhre i Sandefjord og fått god hjelp. Der har jeg fått banke på jern og har laget både spiker og kniv, så det har vært nyttig, sier han.

 

Ellers har han forberedt seg til tvekamp, for han vet de kommer.

– Jeg tror jeg stiller sterkt i flere øvelser og håper på fysiske kamper som slegge, tautrekking, saging og melkespannholding. Jeg har også forberedt meg på øksekast, men jeg tar alt som det kommer, sier Løke.

Ulike mennesker

Han liker som kjent konkurranser og er ikke spesielt glad i å tape ...

– Hvis konkurransen hadde vært å bo under en bro, så hadde jeg klart det også. Jeg har lett for å omstille meg. Jeg gjør det som må til, og det skal jeg på Farmen også, sier han.

Å bo under samme tak, og drive en gård med svært forskjellige mennesketyper er han spent på.

– De har nok satt sammen en gruppe med veldig ulike folk, ulike ambisjoner. Utfordringen blir å respektere og akseptere hverandre så det blir harmoni på gården, sier han.

 

Ikke redd for å gå sulten

Som idrettsmann er Løke vant med å spise mye for å tåle tøff trening. Nå kan det bli smått med mat i en lang periode.

– Akkurat det er jeg ikke redd for. Jeg fungerer bra på lite mat. Jeg har tross alt gått ned 25 kilo etter håndballkarrieren for å kunne løpe bedre. Jeg har lagt meg sulten før jeg, sier Løke, som er forberedt ytterligere vektnedgang.

Treningsfri har han heller ikke tenkt til å ta. Han vil sørge for å holde formen til konkurransene som kommer etter Farmen-oppholdet.

Men først skal han leve minimalistisk en stund. Han håper det blir helt fram til finalen.

– Jeg tror det blir deilig å slippe hverdagen en stund. Jeg ser fram til å leve enkelt og ikke minst å jobbe hardt for tilværelesen. Og forhåpentligvis kan jeg komme hjem med en bil når det hele er over, sier konkurransemannen.

Modell fra Stokke

Men Frank er ikke den eneste lokale kjendisen som sjekker inn på Farmen denne sesongen.

Også Maiken Wahlstrøm Nilssen (26) er med. Maiken er modell og deltok i programmet «Top Model» i 2011. Hun har jobbet som modell i tiden etter på.

– Jeg er nok den som er minst kjent av alle her inne! sier Maiken til Dagbladet.

Maiken forteller at hun heller spar møkk enn å stå på kjøkkenet.

– Det er ikke så mye fotoshoots, sminke og dolling her inne. Folk får nok se at jeg er handy og blir en skikkelig bondedame, sier Maiken til TV 2.

Om egen gårdserfaring sier hun dette til Dagbladet:

– Jeg har vokst opp med mye hester i nabolaget, og har en del generell kunnskap. Her er det primitive som gjelder, og jeg er allerede superfornøyd med livet.

Farmen Kjendis kommer på skjermen på nyåret.

Kommentarer til denne saken