Malin og Ausra ble hedret av HIF

SATT PRIS PÅ: Malin Fon Opsahl (16) og Ausra Norvilaite (13) fikk heder av HIF for sine dommergjerninger.

SATT PRIS PÅ: Malin Fon Opsahl (16) og Ausra Norvilaite (13) fikk heder av HIF for sine dommergjerninger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke hvert år HIF har kandidater til prisen. I år hadde de to det var umulig å velge mellom.

DEL

HOLMESTRAND: Lørdag vant Malin Fon Opsahl (16) og Ausra Norvilaite (13) prisen for årets HIF gutt/jente. Det skjedde under klubbens oppvisningsdag, «Idrettens dag» i Høyanghallen.

– Det er ikke hvert år vi deler ut prisen, men vi gjør det når noen utmerker seg spesielt. I år hadde vi to kandidater, og det var umulig å skille ut bare én som skulle få prisen, sa Andreas Rønningen, leder for HIFs fotballgruppe, under utdelingen.

Liker dømming

Malin og Ausra har de siste sesongene markert seg som fotballdommere i tillegg til å være spillere for klubben. Ifølge Rønningen har de egenskaper og et fair play-engasjement som gjør at de ofte blir lagt merke til positivt – også blant motstanderlagene.

Jentene strålte over å få sine navn risset inn på pokalen, som skal stå til heder og ære på klubbhuset på Hvitstein.

– Det er morsomt å dømme, og det er nok en fordel for dømmingen at vi driver med fotball selv, sa Malin og Ausra.

Selv om mange kanskje ser for seg at det er mye kjeft å få for dommere, mener jentene selv at det blir klart flest hyggelige tilbakemeldinger.

– Det har vært lite kjeft å få! Vi gjør selvfølgelig noen feil av og til, men det er det vi lærer av. Vi vil satse på dømming, sier jentene samstemt.

– Vi driver med dømming fordi det er gøy, men det er også lettjente penger – vi får 200 kroner for å dømme sjuerkamper, og 150 for å dømme femmerkamper, forteller de.

(Saken fortsetter under bildet)

ROS: Andreas Rønningen i HIFs fotballgruppe kan fortelle at jentene ofte får gode tilbakemeldinger på dømmingen sin  fra begge lag.

ROS: Andreas Rønningen i HIFs fotballgruppe kan fortelle at jentene ofte får gode tilbakemeldinger på dømmingen sin fra begge lag. Foto:

LES OGSÅ: Lokale lag gjorde opp seg imellom på fotballens dag

Vil ta nye kurs

Thorleif Jacobsen, dommeransvarlig i HIFs fotballgruppe, har rundt 30 dommere å spille på. Men han kaller jentene «suverene».

– Jeg har mange dommere, men Malin og Ausra er gode å bruke på de eldre lagene, for de har bygd seg opp erfaring. De stiller alltid opp, uansett, roser Jacobsen.

– Jeg håper de kan ta steget videre og bli rekrutteringsdommere i kretsen. Da må de ta nye kurs, slik at de kan dømme i høyere aldersklasser, sier han.

– Det er vi veldig klare for, bekrefter jentene.

LES OGSÅ: Kaptein-Simens Falk herjet med naborivalen

Artikkeltags