Holmestrand: I en pressemelding sendt ut 9. mars, blir det klart at Speira legger ned smelteverket i Rheinwerk, og fortsetter investeringene i resirkuleringskapasiteten der.

I tillegg er Speira er ett steg nærmere å overta Real Alloy Europe, inkludert virksomhetene i Raudsand og Eidsvåg i Møre og Romsdal. Dette fordi konsernet nå har signert avtale om videresalg av virksomhetene i Frankrike og Storbritannia.

– Valse- og resirkuleringsselskap

8. mars signerte Aurea SA en endelig avtale om å kjøpe Real Alloys virksomheter i Sainte-Menehould i Frankrike og Swansea i Storbritannia.

«Salget er pålagt av Europakommisjonen som en del av Speiras kjøp av Real Alloy; et kjøp som viser Speiras vilje til å investere i å bli et rent valse- og resirkuleringsselskap. Begge prosessene vil gjennomføres hvis regulatoriske myndigheter godkjenner dem», heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Dette er de nye eierne

– Muligheten til å kjøpe vesentlige deler av Real Alloy Europa og de utfordrende omstendighetene i energimarkedet, har satt fart på prosessen med å bli et selskap utelukkende innen valset og resirkulert aluminium.

Det uttaler administrerende direktør Einar Glomnes

Stenger og investerer

Som et ledd i satsningen om å bli en ledende aktør innen valset og resirkulert aluminium, har altså Speira besluttet å stenge smelteverket i Rheinwerk. Selskapet vil samtidig investere mer enn 30 millioner euro i resirkuleringskapasiteten ved det samme anlegget.

LES OGSÅ: Speira: – Med store og tunge løft for framtida

– Vi ser fram til å investere i og videreutvikle våre resirkuleringskapasiteter. Det seneste året har Speira investert mer enn 60 millioner euro i resirkulering på verket i Rheinwerk. Framover blir vårt fokus å øke investeringene innen resirkuleringskapasitet og -kompetanse ved alle Speira-lokasjoner, sier Glomnes.

Påvirker 300

Nedtrappingen av de resterende 70.000 tonn med væskeproduksjon ved anlegget vil skje i løpet av andre halvdel av 2023. Samtidig vil Speira fortsette å utvikle anlegget til et sentrum for støping og resirkulering i hjertet av Europa.

LES OGSÅ: Hydro Rolling bytter navn til Speira

Beslutningen vil påvirke rundt 300 arbeidsplasser ved Rheinwerk.

I pressemeldingen skriver Speira at de vil forsøke å finne frivillige løsninger for de ansatte som påvirkes av endringen i nært samarbeid med deres tillitsvalgte.

Speira

Speira er et globalt firma som spesialiserer seg på valset og resirkulert aluminium, og består av sju produksjonsanlegg samt ett forsknings- og utviklingssenter.

Sysselsetter totalt rundt 5.000 mennesker, hovedsakelig i Tyskland og Norge.

Navnet Speira (uttales Spira) kommer fra gresk og betegner spiralen som øker sin kraft ut fra en sterk kjerne. I tillegg representerer Speira sirkulariteten i produksjon, bruk og resirkulering.

(Kilde: speira.com)