Politimesteren er fornøyd med publikums tilbakemeldinger

TILFREDS: Politimester Christine Fossen er fornøyd med operasjonssentralen (i bakgrunnen) og publikums tilbakemeldinger fra hele Sør-Øst politidistrikt.

TILFREDS: Politimester Christine Fossen er fornøyd med operasjonssentralen (i bakgrunnen) og publikums tilbakemeldinger fra hele Sør-Øst politidistrikt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politimester Christine Fossen er fornøyd med tilbakemeldingene innbyggerne gir. 85 prosent av de spurte i Sør-Øst politidistrikt forteller at de har høy eller svært høy tillit til politiet.

DEL

(Gjengangeren) Det er politidirektoratets landsomfattende og årlige innbyggerundersøkelse som gjør både politimester Fossen og hennes stab i det store Sør-Øst politidistrikt – Tidligere Vestfold, Telemark samt Søndre og Nordre Buskerud politidistrikter – fornøyde om dagen.

Undersøkelsen viser at innbyggerne i politidistriktet har høy eller svært høy tillit til politiet, en økning på åtte prosentpoeng i forhold til målingene i fjor. I tillegg viser undersøkelsen at 95 prosent av dem som bor i Vestfold, Telemark og Buskerud føler seg trygge der de bor og ferdes.

LES OGSÅ: Store kutt i politiet – 170 politifolk kan forsvinne

– Gledelig

– Det er gledelig at vi får tilbakemelding om at innbyggerne i distriktet har tillit til politiet, og at dette skjer mens det er mange diskusjoner om politireformen og endringene som den fører med seg, sier politimesteren og legger til:

– Vi er helt avhengig av folks tillit til å gjøre jobben vår på en god måte, sier Christine Fossen.

Vold et prioritert område

– Undersøkelsen favner innbyggerne i fire gamle politidistrikt som gir dere en høy score, opp åtte prosentpoeng fra tilsvarende undersøkelse i fjor. Det forplikter, men gir også utfordringer for politiet i Sør-Øst, Fossen?

– Ja, det er klart, men det er også noe vi jobber med. Når folk varsler at de opplever oss som flinke til å forhindre lovbrudd der det blir truet, og at politiet kommer raskt til åstedet etter en voldsforbrytelse, går det rett inne i våre prioriteringer. Vold er alvorlige forbrytelser med store skadevirkninger på dem som utsettes for det og på samfunnet for øvrig, sier hun.

LES OGSÅ: Det er faktisk veldig lite fyll og bråk i Horten – politiførstebetjent Henning vet hvorfor

Utfordringer

– Når det er sagt må jeg også erkjenne at vi har utfordringer. Vi må bli enda bedre på tyveri på offentlig sted, overgrep på nett, trakasseringer og svindel på nettet. Det blir stadig nye nettjenester for folk flest og vi må være der folk er.

– Vi må sikre at internett og IKT-tjenester ikke blir et fristed for kriminelle. Derfor satser vi mye på å få bukt med datakriminalitet, hets- og overgrep, fysisk og på nettet i årene framover, sier politimester Christine Fossen.

– De nye ressursene vi får fra Politidirektoratet og gjennom budsjettildelingene om kort tid skal hjelpe oss til forbedringen, legger hun til. 

Artikkeltags