Gå til sidens hovedinnhold

Sommerbyen, vi har et supert utgangspunkt!

Det koster så lite, men betyr mye for oss alle, skriver Marit Maurstad.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Holmestrand er en fin sommerby med en fantastisk beliggenhet. Byens handelsstand øker stadig med nye restauranter, butikker og gatekjøkken. Mange har valgt å bosette seg i sentrum og flere vil gjøre det i årene fremover.

Vi tiltrekker oss massevis av båtturister, bobilturister, hobbyfiskere og badegjester, hele sommerhalvåret. Bysentrum har en attraktiv Bryggekant og to badestrender, Dulpen og Hagemann. Badestrendene fylles til randen når det er godvær. Om vi ønsker å være en sommerby/ badeby så synes jeg vi har en vei å gå.

Strendene må rakes og holdes rene for søppel, glass og sneiper. Det må legges til rette for at funksjonshemmede også kan bade på strendene våre.

De offentlige toalettene må rengjøres flere ganger daglig, også i helgene. Sett ut nok søplestativer, gjerne i pent design og tøm disse så ofte som nødvendig!

Bytt ut utslitte benker med nytt. Et lite eksempel som kan forbedres med enkle midler, det er, bussholdeplass ved Bymisjonen/ Lyskrysset. Sett andre benker der, som passer inn, det gjør ikke to hvite, Ja- benker, de kan settes på Dulpen eller i Hagemann.

Gjør det pent der, det koster så lite, men betyr mye for oss alle!

Kommunen har tydeligvis ikke nok ressurs selv til å holde unna søppel og ugress, da må innbyggerne inviteres til å hjelpe til. Betal ungdom og andre som ønsker å bidra. Det finnes penger til kjøp av konsulenter i kommunen, i bøtter og spann, da må det vel være noen kroner til å holde sentrum pent også.

Et samarbeid mellom kommunen og innbyggerne vil øke fellesskapsfølelsen. Alle liker å ha det pent rundt seg og vi kan heve vår standard og omdømme om vi alle bidrar med det vi kan.

Glad sommer!

Kommentarer til denne saken