Sørger for trygge badeforhold

Tor Halvorsen

Tor Halvorsen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sterke strømmer grunnet skipstrafikk har ført til nestenulykker på Karistranda. Nå har Havnegården velforening, sammen med Color Line og Larvik Havn, satt opp en sikkerhetsline som sørger for større sikkerhet for badende.

DEL

(Østlands-Posten) Sola skinner endelig og de tøffeste beboerne har allerede gjennomført sitt daglige morgenbad på Karistranda. Tor Halvorsen har ikke badet, men derimot sørget for at både fastboende og andre badegjester skal føle seg trygge i det våte element.

– Det er ikke nytt at skipstrafikken skaper farlige strømmer når båtene snur i havnebassenget. Slik har det vært i årtier, men husk at i løpet av de siste årene har det flyttet nærmere 1.200 nye beboere inn i området, og alle disse er ikke kjent med understrømmene som oppstår, sier Tor Halvorsen som har sett at badeaktiviteten har økt.

Karistranda

Karistranda Foto:

Ved selvsyn så han en far og hans datter få problemer i fjor sommer.

Les også: Båtslippen kommer tilbake

Kom for langt ut

– De kom for langt ut, og klarte ikke å svømme til land da Superspeed snudde. Heldigvis fikk han tak i en båtbøye og ble reddet i land sammen med datteren. Derfor tok velforeningen kontakt med Color Line og Larvik Havn, og sammen har vi fått en god løsning, mener Halvorsen.

LES OGSÅ: Badesteder

Color Line har betalt lina, kommunen har sørget for skilting der det opplyses om de farlige strømforholdene, og velforeningen har tatt på seg oppgaven med å sørge for at lina kommer på plass om våren og tatt inn når badesesongen er over.

Trygghetsline

– Nå ser vi at de fleste holder seg innenfor lina. Ingen badende skal svømme ut der skipstrafikken råder grunnen, og skulle noen være uheldige kan man redde seg ved å holde seg i trygghetslina, sier Halvorsen.

I tillegg har Larvik Havn, Kommunalteknikk og AoK sat i gang ekstra opprydding på stranda etter at sterk vind har brakt mye tømmer og kvist inn på de populære Torstrand-strendene.

Dette, sammen med flere rydde-dugnader av beboerne på strendene, har ført til at gullkysten på Torstrand nå fremstår som en perle.

Artikkeltags