Som tikkende bomber?

LEGGES OM: Dagens fylkesvei legges om. Den skal følge Kirkesanger Pedersens vei (til venstre) slik at det blir plass til den vedtatte sentrumsskolen på Klokkerjordet. Foto: Svein-Ivar Pedersen

LEGGES OM: Dagens fylkesvei legges om. Den skal følge Kirkesanger Pedersens vei (til venstre) slik at det blir plass til den vedtatte sentrumsskolen på Klokkerjordet. Foto: Svein-Ivar Pedersen

En total gjennomgang av økonomien er i fokus for politikerne fram mot kommunestyremøtet 24. juni, men samtidig ligger det mulige tikkende bomber i veien.

DEL

MeningerDet er ikke flere usikre økonomiske anslag Holmestrand kommune trenger framover nå. Omleggingen av fylkesvei 313 gjennom Sande har et mulig skjelett i skapet dersom de oppsatte kalkylene ikke skulle holde. Brødrene Thorkildsen fra Vanse i Farsund kommune skal gjøre jobben med å legge om fylkesveien forbi Klokkerjordet i Sande.

LES Fredly må fortsatt vente på svar

Prislappen er 68 millioner kroner, der fylkeskommunen skal betale 45 prosent og Holmestrand kommune 55 prosent. Men dersom det blir overskridelser, sitter Holmestrand med Svarte Per. Hele den ekstraregningen må en kommune som skal inn på sparebluss i så fall ta – hvis og når den kommer.

Omleggingen inngår i de infrastrukturtiltakene som skal finansieres i områdemodellen for Sande sentrum. Der ble det også nylig vedtatt en plan for Wingejordet, hvor det gikk en diskusjon om hvor mye kommunen skal betale for bygging av en bro.

Kostnader som hadde en ramme på 20 millioner kroner i 2015, men som var vanskelig å kronefeste til dagens pengeverdi.

Eksemplene på økonomisk usikkerhet er flere. Lesere har spurt Jarlsberg hvorfor det nok en gang graves et stort hull i Backers gate i Holmestrand, etter graving og gjenfylling flere ganger de siste månedene.

LES Økonomien i kommunen bekymrer denne gjengen: – Dette er alarmerende dårlig

Avisen har ikke spurt ennå, men uansett er dette hull som vanligvis er kostbare å fylle igjen når de først er gravd opp.


Artikkeltags