De straffbare forholdene skal ha skjedd i tidsrommet 2019 og 2021, ifølge tiltalebeslutningen. Det er snakk om grovt heleri, grovt tyveri, motarbeiding av rettsvesenet, bedrageri, trusler, utpressing, skadeverk, ulovlig bevæpning på offentlig sted, samt brudd på en rekke forskrifter i veitrafikkloven.

Et av forholdene som omhandler grovt heleri tar utgangspunkt i en hendelse som skjedde fredag 18. september 2020. Den tiltalte 31-åringen mottok et beløp på 780.000 kroner på sin bankkonto som påtalemyndigheten mener er utbytte av en straffbar handling.

LES OGSÅ: Kvinne (54) tiltalt for grov hvitvasking av millionbeløp

Stjal fritidsbåter

På et tidspunkt mellom 15. og 22. oktober 2020 skal den tiltalte mannen ha stjålet en båthenger med en fritidsbåt med påsatt motor fra parkeringsplassen utenfor Kalvetangen Marina i Færder. Dette skal ha hatt en samlet verdi på 310.000 kroner.

I tillegg stjal han en annen henger med en fritidsbåt med påhengsmotor fra en adresse på Tolvsrød i det samme tidsrommet til en verdi av 255.000 kroner.

Lørdag 21. november 2020 skal mannen ha kommet med grove trusler mot en annen mann som hadde anmeldt den siktede for bedrageri.

Den siktede mannen har også ha kommet med grove trusler mot en kvinne og hennes sønn ved ulike anledninger i 2020 og 2021 i forbindelse med en konflikt om gjeld. Den siktede har også gjort skade på boligen til kvinnen og sønnen hennes, ifølge tiltalen.

Svindlet klokkekjøpere

I en hendelse i mars 2019 skal den siktede mannen ha lurt en kjøper til å overføre 105.000 kroner som betaling for en falsk Rolex-klokke. Handlingen skal ha medførte tap for kjøperen.

En lignende hendelse skjedde august 2020, hvor han lurte en klokkeforretning til å gi fra seg en Breitling-klokke og to Rolex-klokker samt overføre 27.000 kroner, som betaling for en falsk Audemars piguet-klokke til en angivelig verdi av 170.000 kroner. Handlingen medførte tap for forretningen, ifølge tiltalebeslutningen.

I besittelse av flere våpen

Tirsdag 26. januar 2021 skal mannen ha kjørt bil i Tønsberg til tross for at han var påvirket av narkotika. Blodprøven viste blant annet bruk av kokain. Han var også i besittelse av en kniv og en gasspistol av typen Atak.

Mannen skal også ha vært i besittelse av en japansk foldekniv da han ble stoppet av politiet i Tønsberg torsdag 8. april 2021.

Torsdag 11. mars 2021 skal mannen ha kjørt inn bak en annen bil i Tønsberg og påført denne bilen materielle skader. Han unnlot å oppgi navn og adresse til fører av den andre bilen etter ulykken. Han kjørte også uten gyldig førerkort.

Kjørte rådyr luksusbil

I tillegg til dette er mannen tiltalt for å ha kjørt for fort i en millionbil av merket Bentley i Holmestrand desember 2020. Hastigheten skal ha blitt målt til 124 km/t i 100-sonen. Han kjørte også uten gyldig førerkort.

Et par dager senere ble han stoppet på nytt i en millionbil av typen Bentley, med et annet kjennemerke, på Nøtterøy. Han kjørte uten gyldig førerkort.

I april 2021 kjørte han uten gyldig førerkort nok en gang i Tønsberg.

Mandag 3. oktober må mannen fra Tønsberg møte i Horten tinghus, tiltalt for en rekke grove forhold. Det er satt av tre dager i retten til saken.

Ingen kommentarer

Magnus Torfoss hos advokatfirmaet Hasle er forsvarer for den tiltalte mannen fra Tønsberg.

– Vi har ingen kommentarer til denne saken på det nåværende tidspunkt, sier Torfoss.