Gå til sidens hovedinnhold

Smittefaren er ikke over

Når sola skinner, og sommerfri kan nytes på strender, hytter og båter. Da er det lett å glemme at viruset ikke tar ferie.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skoleferien er i gang, vi har lagt bak oss ei strålende uke værmessig, og fra tirsdag, sankthansaften, ser det ut til å komme en ny sommerbølge av godvær og kos. Med andre ord, det er ferietid, og slutt på å bare sitte hver for oss ved en skjerm, nå skal vi nyte sommeren og kose oss sammen.

På stranda, i hytter, på båter og i campingvogner og telt. Utsatte bursdager skal feires, kulturarrangementer og idretten rører på seg, og det er lett og glemme det som var veldig viktig for bare få uker siden.

Bildeserie

SE BILDENE: Brygga er stappfull av båtturister- se hvem som tilbringer pinsen her

Det skaper bekymringer hos myndighetene, selv om de ikke vil legge alt for mørke skyer over sommergleden til folk.

Koronaen ligger fortsatt og lurer i sivet.

Tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at et stort flertall av dem som har blitt smittet av viruset den siste tiden har blitt smittet i private sammenhenger, ikke på jobb, skole eller ute i offentligheten. Dette er tall som fagdirektør Frode Forland i FHI kunne vise til før helgen. Det positive er at tallene ikke er så høye, men det er likevel grunn til å huske på det som har vært suksessfaktorene i å få virusspredningen ned til et minimum.

Kinderegget, tre faktorer: håndhygiene, avstand og ikke for store grupper.

Nå er Holmestrand smittefri - ingen er registrert med koronavirus

Selv om tallene totalt sett går ned er det fortsatt de som blir smittet, lagt inn på sykehus og som må ha intensiv behandling.

Derfor er det verdt å ha det med i tankene i all den sommerkosen som nå venter oss de kommende ukene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.