Men ikke riktig ennå.

Når Jarlsberg skriver at det kan bli slutt på villparkeringen på Island, så høres det sikkert merkelig ut for dem som ikke er lokalkjente, mer som en rar setning i en reisebrosjyre.

Men det har vært sett på som et problem i mange år, ja, helt siden ny E18 ble åpnet høsten 2001. Pendlere har måttet ty til kreative løsninger for parkering rundt det som kalles Islandkrysset like sør for Grelland.

Både privatpersoner og diverse politikere har gjennom årene brukt tid og energi på å få saken om pendlerparkering inn i planene igjen siden veiåpningen.

LES Planlegger ny bussterminal ved Island-krysset

Og nå bekrefter planlegger Morten Ask i Statens vegvesen at det er blåst støv av gamle løfter, ikke bare en pendlerparkering til rundt 100 biler, men også bussterminal for både lokaltrafikk og ekspressbusser.

Kollektivknutepunktet som har vært svært etterlengtet kan kanskje se dagens lys, for ikke å si oppleve snorklipping i 2024. Ja, tre år til å vente, men som vi vet går det tid fra skisser til byggestart og åpningssalutt, men noe er endelig på gang.

Det viktigste er at det skjer, og når en ting skjer kan det også skje mer. Området mellom virksomhetene på Grelland og Islandkrysset, på vestsiden av E18, har vært utsett til tomt for nytt fengsel.

Nå som fengsel ser ut til å være i det blå, kan det by seg andre muligheter for tomteområdet. Da gjør det ingenting om det er planlagt både pendlerparkering og bussterminal i området.

Det gjør området bare enda mer attraktivt.

LES - Hvorfor kjører de med tomme busser?