(Drammens Tidende)

DRAMMEN/LIER: Den kriminelle gjengangeren er dømt for blant annet skadeverk, innbrudd og bilbrukstyverier flere ganger de siste årene. Blant annet har han brutt seg inn på rådhuset i Sande et titalls ganger, knust 58 ruter på rådhuset i Modum og tatt seg ulovlig inn i en rekke bygg.

44-åringen stjeler som regel ikke fra byggene han tar seg inn i. Under en tidligere rettssak forklarte han at når han ruser seg går han inn i en slags psykose hvor han opplever seg som vaktmester. Da tar han seg inn på steder, roter og knuser ting.

Ødela minibank

I begynnelsen av juni møtte 44-åringen i retten igjen tiltalt for nye innbrudd og sju tilfelle av skadeverk. Her er noen eksempler:

  • – Ødela en minibank på Drammen stasjon sommeren 2021
  • – Kastet takstein gjennom en verandadør på Strømsgodset menighetshus, «Villa Blå» slik at vindusruten knuste sommeren 2021.
  • – Kastet stein gjennom en vindusrute på tidligere Sande rådhus sommeren 2021.
  • – I begynnelsen av april 2022 tok han seg inn i to bygg på Lierstranda to netter på rad ved å knuse ruter. I et av byggene ødela han en varmepumpe og slo i stykker et elskap og veggskap tilknyttet alarmsystemer.

44-åringen innrømmet de aller fleste tiltalepunktene i retten.

LES OGSÅ: Mann angrep passasjer på toget – var løslatt selv om det var fare for nye lovbrudd

Betinget dom

Retten dømmer ham til 60 dagers fengsel. Denne anses sonet fordi han har sittet lenge i varetekt, men retten gir ham i tillegg en betinget dom på 30 dager.

Deldommen på 30 dager slipper han å sone om han holder seg unna berusende og bedøvende stoffer de neste to årene.

Retten håper at en slik betinget dom kan hindre ham i å begå nye lovbrudd.

– Samtlige lovovertredelser er begått i rus. Hovedformålet ved å ilegge slike særvilkår er å redusere risikoen for nye lovbrudd, skriver dommerfullmektig Kari Bryge Ødegården.

44-åringen uttalte i retten at han var innstilt på å følge betingelsene og avlegge jevnlige prøver.

44-åringens forsvarer, advokat Andrea Wisløff, sier at dommen er godtatt. Utover det har hun ingen kommentarer til dommen. Han er nå løslatt.

44-åringen er også siktet for brannen på Gullaug i påsken. Den saken er ikke påtalemessig avgjort ennå.

Les også

Bryter seg inn igjen og igjen