Skolen tok et rørende farvel med rektor

KLEM: Nathaniel Skaugvold Totland i 1b fikk en klem av Kjersti Pedersen på hennes siste dag som rektor på Botne.

KLEM: Nathaniel Skaugvold Totland i 1b fikk en klem av Kjersti Pedersen på hennes siste dag som rektor på Botne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Takket av rektor med sang og tegninger.

DEL

GULLHAUG: Torsdag i forrige uke var siste dag på jobben for Botne-rektor Kjersti Pedersen. Etter tre og et halvt år som rekor – og før det, en årrekke som lærer på Botne og Hillestad skole – har Pedersen gått over i ny jobb som rådgiver for skole og voksenopplæring i Svelvik kommune.

Ble «lurt»

Avskjedsdagen gikk ikke stille for seg.

–  Kjersti ble lurt ut i skolegården etter lillefri. Der sto alle skolens elever og ansatte klare for å ta farvel med henne, forteller inspektør Anne Guri Horne Alver.

Antijantelovsangen og For siste gang fra Portveien 2 lød i skolegården. I tillegg delte alle klassene ut tegninger og kort som de hadde laget. En ytterligere markering fant sted på personalmøtet på kvelden.

–  Det var en veldig rørende avskjed, sier Pedersen.

– Jeg har hatt det kjempefint på Botne og har lært mye av samarbeidet med både ansatte, elever og foreldre, legger hun til.

Nye utfordringer

– Hvorfor har du valgt å bytte jobb?

– Det er spennende med nye utfordringer. Den nye stillingen gir meg en annen inngang til å bruke kunnskapen og erfaringen som jeg tar med meg fra Botne, sier Pedersen.

Kjerstin Sjøblom fra Horten, som i dag er avdelingsleder for skole i Drammen kommune, er ansatt som ny rektor på Botne, og skal begynne i jobben 1. desember. I mellomtiden skal inspektør Anne Guri Horne Alver og SFO-leder Torild Nilsen stå for den administrative driften. Pål Eggen vil i denne perioden ha rektoransvaret i tillegg til hans oppgaver som skolerådgiver i Holmestrand kommune.

Artikkeltags