– Supert skiføre og flotte løyper i helga

Forrige helg: Fantastiske forhold også da. Foto: Privat

Forrige helg: Fantastiske forhold også da. Foto: Privat

Nå er det flotte løyper, som ligger og venter i Holmestrand og Hof.

DEL

Holmestrand/Hof: – Denne uken har vært preget av gode forhold og høy aktivitet i skiløypene. Helgebesøket var rekordstort, i tillegg startet BSK skiskolen og poenglangrenn denne uken med mange ivrige deltakere. Ved inngangen til helgen har vi kjørt opp hele løypenettet ute på jordene. Unntaket er Våleløypa over golfbanen. Vi har også preparert det meste av løypene i Botnemarka, unntaket her er Heiarunden, sier Hans Petter Narverud fra Botneløyper.

Han gjør oppmerksom på at Lysløypa/Hundeløypa mellom Botnestua og Østre Liseter er stengt på grunn av Botnerennet på lørdag.

– Vi legger ut melding på facebook så snart løypene åpnes etter rennet. P-plassen blir avgiftsbelagt så lenge rennet pågår. Det forventes anslagsvis 300 - 350 biler til rennet, så skipublikum som ikke skal delta på rennet anbefales å enten gå inn i Botnemarka fra Høgås siden. Eller man kan benytte jordeløypene. Hyttene til HOT holder åpent med enkel servering på søndag, sier han.

Hof-løyper

– Vi kan melde om helt fantastiske forhold, skikkelig vinter som vi elsker, sier Eira Weseth.

Det er lysløyper i Eidsfoss og Sundbyfoss, rundløyper 1, 2, 3 og 5 km med utgang fra Hof skole, skiløype over jordene fra Hof skole til Sundbyfoss, og retur om Fogstad, Hof golfbane til Hof skole. Og løype fra Elvemyrene, øvre Lindsetseter, Stokkestua, Grøntjernveien til Øksne. Og en rundløype ca 3 km, som går ut fra skiløypa fra Elvemyrene

– Det er tilgang til skiløypene ved å kjøre opp Hajernveien, bomvei. ca km innover avkjørsel til høyre, sier Weseth.

Løypemaskin fra Vestskauen i Sande kjører ned bommen ved Berg, Eidsfoss. Da får du tilgang til alle skiløypene på Vestskauen.

Akebakken ved Kirkebrekka er også åpen.

Artikkeltags