Gå til sidens hovedinnhold

Siste korona-nytt fra kommunen

Her er den siste oppdateringen fra kommunens kriseledelse.

Holmestrand: Kriseledelsen er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er ingen nye smittet siden torsdag med covid-19, og totalt 17 i isolasjon nå. 238 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 219. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Smittesporingsarbeidet pågår, og det er foreløpig ingen kjent smittevei for de 5 tilfellene som ble rapportert i går.

- Vi har levd med korona i ett år nå, og jeg forstår det kan være slitsomt, men dette skal vi klare sammen, sier ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud.

- Takk for at du følger påbudet om bruk av munnbind, det er et viktig bidrag de neste to ukene for at vi kan ha trygge lokalsamfunn i Holmestrand kommune.

Påvist smitte ved Hof skole Hof skole er i rødt nivå på grunn av smittesituasjonen. Det er påvist ett tilfelle med covid-19. Ett klassetrinn er karantenesatt og et annet klassetrinn er i ventekarantene. Det er tatt prøver av nærkontakter. Vi forventer å få svar på testene i løpet av dagen/morgendagen.

Det blir begrensinger i SFO-tiden, og skolen informerer foreldre/foresatte direkte.

Påvist smitte ved Holmestrand bo og behandlingssenter Det er påvist ett smittetilfelle med covid-19. En avdeling er som følge av dette satt i karantene, og det er tatt prøver av alle nærkontakter. Vi forventer å få svar på testene i løpet av dagen/morgendagen.

Om smitte ved Ekeberg skole Ekeberg skole er i rødt nivå på grunn av smittesituasjonen. To klassetrinn er satt i karantene, og det er tatt prøver av nærkontakter. Vi forventer å få svar på testene i løpet av dagen/morgendagen.

LES OGSÅ: Beate på kroa: Vurderer å droppe åpning i påsken

Om påbud med munnbind

Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det blant annet brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder, og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Hele oversikten over når påbudet gjelder finnes på kommunens nettsider.

· Holmestrand kommune ber også foreldre/foresatte bruke munnbind ved henting og levering av barn i barnehagen.

Det er skjenkestopp Serveringssteder som har skjenkebevilling etter alkoholloven kapittel 4 og 5 skal ikke utøve skjenkebevillingen.

Møte i formannskapet

Det er innkalt til et ekstraordinært formannskapsmøte i Holmestrand kommune på teams om koronasituasjonen 5. mars kl 16. Hensikten er å informere om de statlige regionale tiltakene, som blir innført natt til 5. mars 2021 i kommunen, samt bakgrunnen for disse. Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes vil også delta på møtet. Møtet sendes direkte, og kan følges av alle.

Veiledningssenteret på NAV stengt for drop-in

Veiledningssenteret på NAV i Holmestrand er stengt for drop-in, i første omgang frem til og med 16. mars. NAV er åpent, og innbyggere kan ta kontakt på tlf. 55 55 33 33. Gjelder det spørsmål om sosialhjelp kan våre ansatte på NAV også nås på tlf 481 32 680.

LES OGSÅ: Dagen derpå: – Slik kjennes det ut akkurat nå

Om isbanen på Hvitstein

Isbanen på Hvitstein er stengt for organisert aktivitet. Isbanen holdes åpen for uorganisert aktivitet, og hver enkelt innbygger må sørge for at en overholder gjeldende smittevernregler.

Møtevirksomhet i kriseledelsen Kriseledelsen har møter mandager, onsdager og fredager. Vi sender ut en pressemelding i etterkant av møtene. Det vil også bli sendt en pressemelding lørdag 6. mars i forbindelse med svarresultatene fra testene tatt i går og i dag.

Kommentarer til denne saken