En 19-åring og en 17-åring. Til felles har de at begge er fra Holmestrand, at den store lidenskapen er å kjøre bil, at de kjører fletta av sine konkurrenter og at de begge heter Marius.

Marius Solli Poulsen (19) og Marius Solberg Hansen (17) begynner å bli seiersvante i sine klasser. De samler store blanke pokaler på både asfalt og grus.

LES Marius (17) vinner og vinner – og vinner

Om det er myte eller en sannhet skal vi la ligge, men det heter at topp skaper bredde, og at det med bredden skapes nye topper. Og per nå er begge gutta på toppen i sine årsklasser, og de blir dermed også forbilder for andre unge som bruser av adrenalin når de hører motordur og kjenner lukta av svidd gummi.

Med den blesten Marius-ene nå får gjennom seire, sosiale medier og pressedekning om dagen er de også med på å sette Holmestrand på kartet. Det er mye god omdømmebygging i gode idrettsprestasjoner, og det er sagt at hver og en som representerer Holmestrand på en eller annen måte er en omdømmebygger for sitt hjemsted.

LES Har seks av seks mulige seirer

Men først og fremst er det utrolig moro at to unggutter fra Holmestrand, til og med med samme fornavn, kan gjøre det så bra på fire hjul.

Det skal bli spennende å se hvor langt de kan nå. Det blir sikkert tøffere konkurranse når det blir flere om beinet i årene som kommer, men det legges et utrolig godt grunnarbeid for å lykkes når man hele tiden er best, eller blant de beste som ungdom.