Gå til sidens hovedinnhold

SE BILDENE: Fiskesprell på Holmestrand videregående

21. september 2020, kl. 15:34

Mandag fikk yrkesfag-linjene barne- og ungdomsarbeiderfag og kokk- og servitør, på VG2 besøk av Anne Wang Nilsen fra Fiskesprell og Mats Kneppen fra DNT. De var på plass for å inspirere elevene til å lage fiskeretter både inne på kjøkkenet og ute på bålpanne og i røykeovner. – Vi håper å kunne dra til mange flere skoler med dette prosjektet og setter veldig pris på at Holmestrand videregående ville ha oss hit. Vi ønsker å spre budskapet og få flere til å lage mat ute. Det smaker bedre og stemningen rundt det er jo noe eget, mener Mats Kneppen fra DNT. Mens Kneppen sto klar ute med bålpanna, gikk Anne Wang Nilsen rundt og hjalp elevene med både tips og triks i matlagingen inne før den skulle ut og grilles. – Dette er en utrolig viktig bevisstgjøring av våre elever med tanke på at de er ute og møter yngre generasjoner når de er i praksis, og senere i arbeid med barn og unge, poengterer lærer Hanne Thorvaldsen. Også elevene var glade for å en undervisningsdag utenom det vanlige. – Det er veldig sosialt å kunne lage god mat sammen. I tillegg syns jeg som er utenlandsk det er spesielt gøy å lære og lage typisk norsk mat, sier Abas Shinwarai som var i gang med en tradisjonsrik laksewok.