Gå til sidens hovedinnhold

SE BILDENE: – Er'e lenge til vi skal lage mat selv igjen? For det var skikkelig gøy!

Artikkelen er over 1 år gammel

De eldste barna i Møllerdammen Naturbarnehage har vært så heldige å få besøke ikke bare en, men to bondegårder nå i høst. Tema for måneden er mat fra naturen, Og hva passer vel ikke bedre da enn å dra på bondegårdsbesøk? Med barnehagens egen minibuss gikk den første turen til Markus Koot her i Holmestrand. Her fikk vi smake på fersk kumelk, hjemmelaget gulost og nøkkelost. Vi fikk også med oss egg fra hønene. Vi malte også korn slik at vi kunne bake rundstykker i barnehagen. Barna har vært med på hele prosessen, og ikke minst var det gøy å bake rundstykker. Det smakte ekstra godt med egenlaget lunsj. Den andre gården vi besøkte var Veierud Gård i Våle, hvor vi sanket grønnsaker. At vi kunne dra opp grønnsaker selv rett fra jorda var skikkelig gøy! Barna var ivrige, og den ene etter den andre ropte høyt "sjekk denne da, den var fin". De ble også fascinerte av at gulrøtter kunne se så rare ut, men konkluderte med at de smakte jo faktisk like godt som de rette i butikken - hvis ikke enda bedre. Stolte barn dro opp og plukket både gulrøtter, pastinakk, rødbeter, knollselleri, kålrot, purre og poteter. Og hokus pokus, så lagde barna sin egen nydelig grønnsakssuppe til lunsj denne dagen. At barna fikk ta del med å vaske, skrelle og kutte opp grønnsakene de selv hadde sanket inn ga stor glede til videre matlaging. "Er'e lenge til vi skal lage mat selv igjen da? For det var skikkelig gøy!" Innsendt av Rikke Sælid, pedagogisk medarbeider, Møllerdammen naturbarnehage AS

Du har nå sett SE BILDENE: – Er'e lenge til vi skal lage mat selv igjen? For det var skikkelig gøy!