Frykter tungtrafikk: – Tømmeret skal ikke komme via Sande

Ordfører Elin Gran Weggesrud vil ikke ha en enste tømmerbil via Sande.

Ordfører Elin Gran Weggesrud vil ikke ha en enste tømmerbil via Sande.

Slik det er nå, så seiler Svelvik opp som favoritt for plassering av en ny tømmerhavn for Østlandet. – Vi kommer ikke til å akseptere noe tømmertransport via Sande. Den trafikken må komme nordfra til Svelvik, sier Sandes ordfører Elin Gran Weggesrud.

DEL

Sande: Det er Drammens Tidende som skriver at Svelvik står igjen som en av favorittene. Tidligere var både Sande og Mulvika i Holmestrand blant forslagene, og i begge kommunen var motstanden blant både politikere og innbyggere sterk.

Etter en befaring i høst ble begge de alternativene tatt ut av forslaget til planprogram.

LES OGSÅ: Buskerud fylke dropper Vestfold-alternativene: Mulvika er trolig reddet

Helt uaktuelt

Skal det bygges en stor tømmerhavn i Svelvik så vi det kreve en ny Svelvikvei fra Drammen. Den veien som er der i dag er ikke egnet til tungtrafikk. Dette vil kreve en helt ny vei, noe som vi bli veldig kostbart.

Derfor frykter Weggesrud at noen kan tenke seg tungtrafikk via Sande og Berger inn til Svelvik. Det liker hun dårlig.

– Jeg kan love at det er like fullstendig uaktuelt med tømmertrafikk om Sande nå som det var når det var aktuelt å legge havna her. Veien er totalt uegnet for det, sier Weggesrud.

Må være tydelige

Hun mener at en tømmerterminal i Svelvik fordrer ny Svelvikvei og all trafikk til og fra havna må løses via denne.

Sande-ordfører Elin G. Weggesrud.

Sande-ordfører Elin G. Weggesrud. Foto:

– Ikke noe av den trafikken skal om Sande. Her må vi være veldig tydelige på at dette ønsker vi ikke, utdyper hun.

– Her tror jeg vi fortsatt er enige på tvers av alle politiske partier i Sande og vi kommer til å være like tydelige fremover som vi har vært til nå. Kommer den trafikken via Sande ville det bli en fryktelig løsning for beboerne bygda, avslutter hun.

Det haster med å finne en løsning for ny tømmerterminal. Lier kommune har sagt opp leieavtalen med dagens tømmerhavn, og en ny plassering må på plass innen 2022.

LES OGSÅ: Nekter å gå med på ny E18-avkjøring i nordfylket: – Dette er ikke forskjellsbehandling, om noen skulle tro det

Artikkeltags