Her er det heis for buss – VKT mister reisende

POPULÆR: Fjellheisen fra Rove i Holmestrand tar unna mange reisende. Reisende som ellers ville ha brukt buss for å komme seg ned og opp fra fjellet.

POPULÆR: Fjellheisen fra Rove i Holmestrand tar unna mange reisende. Reisende som ellers ville ha brukt buss for å komme seg ned og opp fra fjellet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har hørt om buss for tog, men heis for buss?

DEL

(Tønsbergs Blad) Vestfold Kollektivtrafikk (VKT) har for fjoråret merket seg en nedgang i antall bussreiser fra fjellet i Holmestrand og ned til sentrum, og motsatt vei. Her har det vært en nedgang på 4,1 prosent.

Forklaringen VKT har på nedgangen i antall reisende er av det sjeldne slaget.

– Holmestrand har hatt stor suksess med heisen fra Rove til jernbanestasjonen. I stedet for å ta buss rundt, bruker mange heisen. For antall reisende med kollektivtrafikk er dette bra. Bilen blir valgt bort til fordel for heis, tog, sykkel og gående, sier Trond Myhre, markedsdirektør i VKT.

LES OGSÅ: Bråstopp for busstrafikken i Tønsberg, men uaktuelt å gjøre noe med prisen (+)

Dermed her heisen fra toppen av fjellet og ned til jernbanestasjonen inne i fjellet blinket ut som årsak for nedgang i antall bussreisende i området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HEIS: VKT merker at heisen som går fra toppen av fjellet ved Rove og ned til jernbanestasjonen i Holmestrand, «stjeler» passasjerer fra VKT.

HEIS: VKT merker at heisen som går fra toppen av fjellet ved Rove og ned til jernbanestasjonen i Holmestrand, «stjeler» passasjerer fra VKT. Foto:

Ned også i Horten

I indre del av Vestfold var det en trafikkvekst på 1,9 prosent. For Hortens del gikk trafikken tilbake med 3,6 prosent.

– Vi tror dette skyldes at det er kommet flere hybler ved Bakkenteigen. Dermed er det færre som har behov for å ta buss til og fra, sier Myhre.

Artikkeltags