(Tønsbergs Blad)

Milliardbåten har ligget til kai ved Vippetangen på Oslo havn, men seilte mandag ettermiddag mot Sandefjord. Og naturligvis var båten også igjennom Vrengen.

Det 71,5 meter lange fartøyet seilte ifølge Vessel Finder fra Amsterdam i Nederland 17. juli, og kom til Oslo dagen etter.

Ifølge Yachtbible er det plass til 12 gjester, og 17 personer som mannskap i båten. Prisen på luksusyachten er 120 millioner dollar, som svarer til over en milliard norske kroner. Årlig driftskostnader ligger på rundt 10–12 millioner dollar, som svarer til rundt hundre millioner norske kroner.

Det er med andre ord ikke gratis å eie denne båten, og det er heller ikke mulig å leie den. Men hvis det hadde vært mulig, ville heller ikke det vært gratis.

LES OGSÅ: Slik blir været denne uka – spesielt én dag peker seg ut

Stein Magne Olsbø driver med utleie av yachter i Norge, og sier til Dagbladet Børsen at å leie en yacht som Vanish ikke passer alles lommebøker.

– En uke vil koste rundt 490.000 euro. Det kommer også utgifter på rundt 30 prosent for blant annet drivstoff, mannskap og mat, sier Olsbø til Dagbladet.

Superyachten eies av den amerikanske milliardæren Larry Van Tuyl (72).

Men om det er Tuyl som har tatt turen med yachten til Norge er ikke offisielt bekreftet. Likevel kan mye tyde på at han er på ferie i Norge. Nettstedet SuperYacht Fan skriver at yachten ikke er åpen for utleie, noe som tyder på at han bare bruker den selv.