Gå til sidens hovedinnhold

Så ble alt bare helt stille

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært en meget spesiell uke som vil bli husket for historien.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rådene fra Idretts-Norge var helt klare. Anbefalingene fra Helse-Norge var like tydelige. Bedriftslivet strammet inn der de kunne. Kulturlivet, foreninger og frivillige har latt teppet gå ned, for nå.

Alt står på vent, og hele landet er rystet. Vi har sett hva som har skjedd i vanligvis så travle og livlige gater og på plasser i Italia. Nå har vi en situasjon som begynner å ligne her hjemme.

Onsdag var dagen for de mange avlysningene av vanlige aktiviteter og gjøremål, torsdag fulgte med regjeringens shut down.

LES Frykter at 17. mai-feiringen må avlyses

Nye retningslinjer fra helsemyndighetene til Norges idrettsforbund tidlig i uka satte standarden. Da het det at arrangementer over 500 deltakere bør avlyses, utsettes eller eventuelt gjennomføres uten publikum. Det satte en støkk i folk når det ble klart at Ullevål skulle ha tomme tribuner under kvalifiseringskampen mot Serbia 26. mars. Etter det gikk det slag i slag med nye innstramminger og tiltak time for time.

Det betyr høyst sannsynlig takk og farvel for i år til et av de største arrangementene i Holmestrand.

Maratonlørdagen har blitt noe av det største som markedsfører Holmestrand positivt utenfor byens og kommunens grenser. 18. april er datoen arrangører og rundt 2.000 løpere og like mange publikummere hadde krysset av for i år. Den første lørdagen etter påske. Selvsagt henger den i en tynn tråd nå.

«2020 ble det året da ingenting skjedde»

Med en begrensning på ansamlinger av mer enn 500 mennesker, som raskt ble justert nedover, helt til det var full stopp, ser det ikke bare bekmørkt ut for løperfesten. Arrangementer med mange mennesker står i kø utover våren og sommeren både i Holmestrand, Sande, Hof og Eidsfoss.

LES Elin Gran Weggesrud: – Alle må gjøre sitt

Mer alvorlig er hverdagen og økonomien i næringslivet, skoler og barnehager som stenger og institusjoner med besøkskontroll.

Ungdomsklubber, kirker og bibliotek. Alt stopper.

2020 kan bli det året der koronasmitte og frykten for videre utbredelse vil rasere veldig mye av arbeidsliv, idrettsglede og kulturelle opplevelser. Et lokalsamfunn og land i tvungen og selvpålagt karantene, hvor også alt det hyggelige med kulturfestival i Holmestrand, musikkfestival i Eidsfoss, knivtreffet og pinsetreffet samme sted, Hof Toppers, Økofestivalen i Sande, fotballskoler, Gullhaugcupen, Åpen gård, konsertopplevelser og alt mulig annet blir satt på vent, sannsynlig helt til neste år, hvis ikke helsemyndighetene sammen med oss alle får has på viruset som herjer.

Hva som blir konsekvensene på sikt, både økonomisk, beredskapsmessig og ellers, er helt umulig å si, men at vi vil slite med korona i lang lang tid, uavhengig av når det stopper, er sikkert.

LES Dropper gudstjenester- fortsatt begravelser og dåp

Kommentarer til denne saken