Politiet fikk inn flere klager på russen enn de klarte å følge opp

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Både i Holmestrand og i Vestfold for øvrig rant det inn meldinger om russebråk natt til onsdag.

DEL

HOLMESTRAND: – Det har vært ei ny natt med forholdsvis mange meldinger knyttet til russen. På grunn av en del andre gjøremål, har ikke politiet hatt kapasitet til å følge opp alle meldingene, skriver politiet på Twitter onsdag morgen.

Klagene har handlet om spilling av høy musikk, at mange russ var samlet på ett sted og at folk i området fryktet bråk.

Måtte konfrontere selv

Fra Holmestrand melder en privatperson at en russebuss oppholdt seg på Kleivbrottet denne natta. Her skal et skilt ha blitt ødelagt ved en bensinstasjon, i tillegg til at musikken var så høy at naboer mistet nattesøvn.

– Vi prøvde å ringe politiet flere ganger, men fikk ikke svar. Til slutt var det så ille at kona valgte å kjøre bort til russebussen og konfrontere dem. Etter en fem minutters tid, og med hjelp fra en annen som hadde gått bort til området, var russen inne i bussen, som så kjørte videre i retning Gullhaug. Fortsatt med full musikk, forteller tipseren.

– Skal det være sånn? De har holdt på i tre uker alt, og det er fortsatt en måned igjen til 17. mai, spør vedkommende.

LES OGSÅ: Russebuss-sjåfør Henning mener han har en enkel løsning på å få slutt på søppelkastingen til russen

Håndgemeng

Andre steder i Vestfold ble det større problemer:

– Litt over klokken 02.00 var anslagsvis 20 russebusser med omtrent 500 til 600 russ samlet på Shell på Fokserød utenfor Sandefjord, skriver politiet på Twitter.

Det oppsto håndgemeng på stedet mellom en russ og en privatperson.

– Russen påsto at «motparten» hadde kommet inn på russebussen og tatt nøkkelen ut av tenningen, skriver politiet på Twitter.

LES OGSÅ: Politiets klare budskap til russen: – Tenk dere bedre om!

– Vi hensyn

– Dette er jo ikke trivelige situasjoner. Russen må passe på at når de er mange samlet på ett sted må man oppføre seg, og ikke lager så mye bråk, sier Ole Kamben, operasjonsleder for Vestfold-politiet.

Han har ikke inntrykket av at terskelen for å sende meldinger om russen til politiet har blitt lavere.

– Det meldes sjeldent om bagatellmessige ting, og jeg opplever at det skal litt til for at folk ringer inn til oss, sier Kamben.

LES OGSÅ: Politiet avskiltet russebussen til Morten: – Det er nitrist at vi skal straffes for dette

– Skolefri og fint vær kan være en årsak

Han legger til at han ikke tror russen ønsker å bli sett på som pøbler.

– Man skal ikke gå rundt å være redd for russen. Noen russ gjør seg bemerket med en oppførsel som ikke er akseptabel, og det er ikke bra. Men jeg tror grunnen til at vi får mange henvendelser om russen akkurat nå er fordi de har skolefri. Da mobiliserer de seg. Været er i tillegg bra, som kan være enda en årsak til at russen gjør seg spesielt bemerket, sier Kamben.

Han mener Vestfold ikke utmerker seg som et problemområde:

– Det varierer hvilke steder som får flest meldinger om russen. Vestfold har jo mange russebusser. Vi oppfordrer dem til å oppføre seg pent, og ta hensyn til andre, sier Kamben.

LES OGSÅ: Øystein har fått nok av bråket og vurderer å rømme til hytta: – Helt umulig å få sove

Artikkeltags