Nå angrer russen på all sexen i knutereglene for 2016

Artikkelen er over 3 år gammel

Sex var en av de viktigste ingrediensene Holmestrand-russens knuteregler for 2016. Nå velger de å fjerne nesten alle.

DEL

16 av 25 lokale knuteregler Holmestrand-russen hadde laget, dreide seg om sex, klining eller nakenhet for å gjøre seg fortjent til en dings i lua. Etter at knutene ble omtalt i media, har russen valgt å fjerne alle, med unntak av én regel.

«Knuten vi bevarer er veldedighetsknuten som oppfordrer all russ til å vippse minst 30 kroner til Kreftforeningen. Denne knuten er en videreføring av innsamlingsaksjonen vi har hatt for Kreftforeningen» skriver Holmestrand-russen i en uttalelse til Jarlsberg Avis og Tønsbergs Blad.

Kalte inn til et hastemøte

VEILEDER: – Selv om de er over 18 år trenger de kanskje noen råd om hva som er lurt og ikke, sier rektor Heidi Hammervik ved Holmestrand videregående skole. I år fikk hun ikke rådet russen før de lokale knutereglene ble fastsatt.

VEILEDER: – Selv om de er over 18 år trenger de kanskje noen råd om hva som er lurt og ikke, sier rektor Heidi Hammervik ved Holmestrand videregående skole. I år fikk hun ikke rådet russen før de lokale knutereglene ble fastsatt. Foto:

Da artikkelen « legger opp til mye russe-sex i Holmestrand» ble publisert onsdag, tromlet rektor sammen russens president, visepresident og to knutesjefer til et hastemøte. Rektor Heidi Hammervik hadde ikke sett de lokale russeknutene før hun leste om dem i nettartikkelen.

– Jeg ble jo forskrekket og tenkte at her har skolen gjort en glipp. Det kom litt brått på. Det å være i forkant er viktig, understreker Hammervik.

Årsaken skal være en kommunikasjonsglipp.

– Russen tidligere år har gjerne latt meg gå gjennom før de har fastsatt knutereglene deres. Jeg hadde ikke vært tydelig nok overfor russen i år at det var slik vi pleide å gjøre det. Jeg skal ikke gå inn og bestemme hva de skal ha, men jeg kan gi råd og veiledning, sier Hammervik.

Hun innrømmer at hun likevel gikk langt i å be russen om å fjerne disse tre reglene spesifikt:

■ Ha 7 forskjellige sexpartnere på 7 dager
■ Ha sikker sex med to personer med samme fornavn på en kveld
■ Sikker sex på skolens område i skoletiden

– Sex på skolen sa jeg var utelukket, forteller rektoren.

LES OGSÅ: I dette landet blir flest HIV-smittet

Russen legger seg flate

I den tidligere artikkelen understreket begge knutesjefene, Henrik Gregersen og Guro Finden Bamrud, at det ikke var meningen at knutene skulle legge press på noen til å gjøre noe de ikke ønsket. Det er opp til hver enkelt russ hvilke knuter de eventuelt ønsker å skaffe seg i lua. I ettertid har de fått et nytt syn på saken.

«Vår intensjon var aldri å skape et kroppspress eller et prestasjonspress, og vi har heller ikke tenkt over at så mange av våre knuter kunne bli oppfattet på en slik måte. Dette har skapt et veldig negativt syn på Holmestrand-russen. Dette er veldig beklagelig og gjenspeiler ikke våre holdninger og verdier. Vi legger oss flate og fjerner knutene» skriver de knutesjefene og president Bettina Huun.

Hammervik tror ikke skolens russ var klar over hvor mye fokus de lokale russeknutene ville få.

– Jeg tror det er en fin læring for dem. Vi har tiltro til russen vår og synes det er en fin gjeng, sier hun om russekullet.

Hammervik trekker blant annet fram russekullets veldedige innsats, og russerevyen deres.

– Den var veldig fin. Det var ikke noe «på kanten» der, kommenterer hun.

Artikkeltags