Nicolai og 11 til på en øde øy

På leting etter vann: De to første dagene var det to ting som sto i fokus for de 12. Finne ferskvann, og makte å gjøre opp bål uten vanlige hjelpemidler. Foto: Pål Nordb, fra TV-skjermen

På leting etter vann: De to første dagene var det to ting som sto i fokus for de 12. Finne ferskvann, og makte å gjøre opp bål uten vanlige hjelpemidler. Foto: Pål Nordb, fra TV-skjermen

Artikkelen er over 2 år gammel

12 skal overleve helt alene på en øde øy. Nicolai Mønster (30) fra Holmestrand er en av de 12 på «Øya». TV-serien fra stillehavsøya hadde premiere på TV2 første nyttårsdag.

DEL

Holmestrand: I fjor var det 12 damer som strandet på en øde øy, i år er det guttas tur.

På en øde øy i Stillehavet skal karene overleve helt alene, totalt avskåret fra sivilisasjonen, uten å vite hvor lenge de skal være der. Og de må greie seg med det de går og står i, og samarbeide om alt.

Med 60 liter vann

I første episode ble gjengen av allsidige herrer i yrkeserfaring og bakgrunn, sluppet av på ei i utgangspunktet ugjestmild øy med tropisk varme, insekter og det som hører stillehavsklimaet til. Med 60 liter vann skulle de ta seg fram gjennom «ugjennomtrengelig» krattjungel, slå leir og greie seg fram til de selv hadde funnet ferskvann, og maktet å gjøre opp ild på steinaldervis.

Inn i tredje døgnet

Den første episoden fulgte karene inn i det tredje døgnet, og mye handlet om vann og ild. Begge deler klarte de med relativt store anstrengelser å få til, så får vi se etterhvert hvordan det går å «intenst samarbeide for å overleve», som det heter, når det kommer til sanking av det naturen har å by på til matfatet.

Krevende situasjon

– De 12, som fra før ikke kjenner hverandre, opplever en svært krevende situasjon hvor de er helt avhengig av å samarbeide med hverandre, sier programleder Espen Olanger Simonsen.

Jarlsberg har gjentatte ganger forsøkt å få tak i Nicolai Mønster for kommentar til deltakelsen, men har ikke lykkes med det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken