I to somre nå så har korona- og reiserestriksjonene vært med på en formidabel trafikkøkning av de som som ønsker seg ut på sjøen, i alt fra de minste jollene med en firehester, til store, tunge og kraftige maskiner.

Antall kajakker har også eksplodert, og alle skal ha sin rettmessige del av vannflaten.

Som båtbruker selv, er undertegnede både overrasket og glad for at det går så bra som det gjør. Noen ganger er det mye mer flaks enn forstand, som hindrer skader og dødsfall.

Det er store verdier som flyter omkring, og med mye trafikk ser også de med uærlige hensikter sitt snitt.

De var ikke spesielt heldige med sitt varp de to som stakk av med båten på bildet over. Det ser ut som båten synker, men dette var en grunnstøting. Og grunnstøtinger er av de hyppigste hendelsene når man ikke er kjent, eller slurver med kart og plotter.

Med sommer, sol og varme følger også en del inntak langt over det man bør ha som båtfører, noe som nylig førte til unødvendig stor dramatikk på Hvasser, da en 32-foter med full sjåfør krasjet med seks andre båter.

Han ble tatt, men det er mye uvettig kjøring, men også uvettig bading. Der båter suser forbi, mens ungene hyler og har det moro på flytende leker, har mer enn en gang i sommer fått hjertet til å ta et ekstra hopp. Men det går forunderlig nok oftest bra.

Det handler bare om flaks eller uflaks!