Gå til sidens hovedinnhold

Prispolitikk som skurrer

Harmonisering uten harmoni. Det skal koste å drive aktivitet med feil adresse.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter å ha fått tidenes regning for leie av gymsalen ved Botne skole, ser det ut til å løse seg for Holmestrand karateklubb.

Etter å ha hatt sine treninger i den gamle slitne gymsalen i flere år til en leiepris av 10.000 kroner per halvår, dumpet det plutselig ned en faktura i postkassa som vise ti ganger beløpet. For det var ingen skrivefeil med en null til foran punktumet.

At klubben ble forelagt en halvårsregning på 100.000 kroner må skrives på kontoen for «harmonisering» av avgiftsnivået i kommunen etter sammenslåingen. Sånt noe blir det lite harmoni av i klubben, heller en kime til opprør.

LES Fra 10.000 til 100.000 kroner i leie: – Karateklubben må legges ned ved en tidobling

I en kommentar beroliger hovedutvalgsleder for kultur, oppvekst og frivillighet, Mette Måge Olsen (Ap), og sier at dette har blitt feil på grunn av klubbens registrerte adresse i nabokommunen, og at kultursjef Gjertruud Kunst vil komme til enighet om riktig pris. Ellers ville klubben bli lagt ned, noe som rimer dårlig med fagre løfter om å satse på barn og unge i Holmestrand.

Det er likevel grunn til å stille spørsmål om alle konsekvensene av den nye vedtatte avgiftspolitikken er vurdert.

Hva med holmestrandinger som for eksempel bor i Våle i Tønsberg eller på Helland i Horten, og som ønsker å trene sin idrett eller øve med sitt band i lokaler i Holmestrand? Vil de på grunn av «feil» adresse bli forelagt priser som ekskluderer dem fra å være lokalt engasjerte og aktive på fritiden?

Det kan vel ikke være meningen med harmonisering?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.