Gå til sidens hovedinnhold

Positive tall tross alt

Det er snart en halv million registrerte førerkort for klasse A i landet. Til tross for mange uhell med to-hjulinger er det færre alvorlige ulykker hittil i år.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag: alvorlig ulykke med to MC-er involvert i Evje. Tre personer skadet, den ene alvorlig. Lørdag: en kar i 30-årene omkom etter motorsykkelulykke i Kristiansand etter kollisjon med autovern. Sist onsdag: MC kjørte av veien i en sving i Hanekleiva. August: alvorlig MC-ulykke i Våle, mann fra Horten fraktet til sykehus. August: MC-velt på Hofveien, kvinne kjørt til sykehus. August: MC og bil kolliderte på Bispeveien.

Og slik kunne vi fortsatt, både med ulykker og rapporter om høy hastighet.

Men det som er gledelig så langt i år, er at det hittil bare er halvparten så mange dødsfall med MC, som årsstatistikken vanligvis viser. Ved utgangen av juli var det registrert fire dødsfall på motorsykkel. Det er faktisk elleve færre enn i fjor på samme tid.

Gjennomsnittlig har tallet på dødsfall de ti siste årene vært 12 for hele året.

Kanskje kan en forklaring på de mange ulykkene og uhellene vi rapporterer om med MC involvert være, at antallet to-hjulinger har økt betydelig. NRK kan vise til tall fra Statens vegvesen, som forteller at det nå er flere enn 420.000 personer i Norge som har gyldige førerkort for klasse A, noe som inkluderer lett, mellomtung og tung motorsykkel.

Dette er en økning på mer enn 36.000 førerkort siden 2010.

Men la oss håpe på en god MC-høst, og at tallene fortsatt er positive når vi runder årsskiftet!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.