Vi startet møtet med å konstatere at vi er konkurs og drar med oss Holmestrand i dragsuget. Det burde gjort inntrykk på de "solidariske" sosialistene.

Patricia Eriksen, kommunestyrerepresentant (Uavh.) i Sande.

Patricia Eriksen, kommunestyrerepresentant (Uavh.) i Sande. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ingen tvil om at AP, SP, SV, V og Bygdelista blåser en lang marsj i om de kjører Sande kommune konkurs, og drar med seg Holmestrand i dragsuget også, skriver Sande-politiker Patricia Eriksen i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerTirsdag startet kommunestyret i Sande med en gjennomgang av Fylkesmannens vurdering av vår kommuneøkonomi. Den viser at Sande driver med driftsunderskudd (uten eiendomskatt). Det visste vi jo fra før, og derfor rynket ikke Landsbyregjeringa her på nesen engang. Det gjorde dessverre ikke særlig inntrykk på dem at iflg. Prognosene er Sande og Holmestrand KONKURS allerede 2 år FØR sammenslåingen. Det skyldes i hovedsak Landsbyregjeringen i Sande sitt «galimatias»-prosjekt: Ny SENTRUMskole.

Vi startet altså møte med en konstantering at vi er konkurs (uten e-skatten) og at vi drar med oss Holmestrand i dragsuget. Det burde gjøre inntrykk på de «solidariske» sosialistene, men neida!

LES OGSÅ: Slik vil de sørge for en billigere sentrumsskole i Sande (+)

Ca. 15 minutter etterpå klarer 24 av 25 representanter å vedta YTTERLIGERE investeringer på ca. 10 millioner. 1 bolig skal kjøpes for 5,2 millioner fordi den ligger i områdeplanen for offentlig formålsbygg (ny skole). Den andre boligen, som etter saksfremlegget ikke er beboelig uten oppussing, skal kjøpes for 4,6 mill.  Administrasjonen skriver selv at de egentlig ikke trenger denne boligen, som er regulert til BOLIGFORMÅL, men den er kjekk å ha som anleggsbrakke. Så da håper jeg at folket blir fornøyde med at «sparekniven fra Sande» har skaffet dem en anleggsbrakke til 4,6 millioner!

Neste sak heter midlertidige skolelokaler, og det vedtok Landsbyregjeringen i fjor å bevilge 41 millioner til. Til sammenlikning kostet den nye barnehagen i Holmestrand sentrum 33 millioner. I saksfremlegget står det at Rådmannen anbefaler at Sande kjøper «brakker» til 30-50 mill., som settes på Lersbryggen. Det blir imidlertid ikke snakk om midlertidig skole som sakspapirene dreier seg om.

LES OGSÅ: Den nye kommunen styrer mot store underskudd (+)

Landsbyregjeringen ønsker nå plutselig å bygge ett annet sted! Og de som har vært så inderlig imot dette i nærmere 10 år! De tar plutselig en piruett, og har brått lagt sin elsk på nabotomten som er regulert til boligformål: Klokkerjordet. Der vil de bygge i stedet! Glemt er det 10 millionene de akkurat sved av på «ekspropiering» for skoletomta. Særlig SP er dønn forelska, og kjemper hard for at man ikke skal SE PÅ den allerede byggeklare fjelltomta i Skafjellåsen, som ER regulert til offentlig formål, og som Sande kommune eier.

De fleste i opposisjonen i Sande (H, FRP, og lille meg) prøver å få posisjonen til å forstå at vi sparer mer enn 150 mill på å bygge i Skafjell i stedet. Posisjonen inkl. Venstre skjønner det, men VIL IKKE spare penger. De argumenterer med at det var kjent at de ville bygge ny sentrumskole, og de vil ikke ha noen forsinkelser.

LES OGSÅ: – Vi har en plan. Vi lar ikke andre ta regningen (+)

De spør hvor mye det vil koste å «utrede» alt. Skafjellåsen, med den allerede ferdig «utredede» fjelltomten, hvor de var klare til å bygge Nye skafjellåsen barnehage ifjor. Hans K. Evensensvei 53 for å være nøyaktig. Rådmannen konferere med den innleide prosjektlederen for skolebyggingen som er tilstede i salen, og etter noen minutter konstanterer Rådmann at det vil kreve ekstra ressurser som vi må leie inn. Dvs. ytterligere bruk av konsulent ble brukt som innvending fra Landsbyregjeringa. Jeg påpekte på talerstolen at den bittelille merkostnaden med konsulentbruk er virkelig verdt det når man sparer over 150 millioner på det. Det var ikke AP, SP, SV, V og Bygdelista enig i. De har nå vedtatt å «utrede» MAKESKIFTE med finansfolka som eier Klokkerjordet.

Dette skal liksom være ett sparetiltak. «Sparetiltaket» medfører en høyere andel av infrastrukturkostnadene ved veiomleggingen av FV 313, som Klokkerjordet er helt avhengig av før bygging. Rådmannen har fastslått at kommunens andel av infrastrukturkostnader beløper seg til kun 18 millioner INKL. mva ved bygging på dagens sentrumsskole. Et Makeskifte vil vel medføre at kommunes andel øker drastisk. Prisen på infrastrukturprosjektet ble nemlig fastsatt 13.06.2017, og er på 132 mill. eks. mva. Prisen er fast og Sande kommune har på vegne av våre innbyggere påtatt seg å ta ALLE økonomiske overskridelser som måtte komme. Ved å bytte bort infrastrukturkostnader på 18 mill INKL. mva, mot det gjenstående på over 100 millioner! Har jeg vanskelig for å se at det er en sparetiltak.

LES OGSÅ: Kutt er ikke et go'ord

Det er derfor INGEN TVIL om AP, SP, SV, V og Bygdelista blåser en lang marsj i om de kjører Sande kommune konkurs, og drar med seg Holmestrand i dragsuget også. De har intet imot eiendomskatt! De er så frekke at de vil la fattige innbyggere betale for at mange har begge labbene oppi honningkrukka. Dette gjør meg forbanna!

Hadde vi ikke hatt den forferdelige Lov om eiendomskatt hadde ikke dette vært mulig. Da hadde vi vært på ROBEK-lista, og Fylkesmannen hadde grepet inn, og hindret at dette vanstyret fikk fortsette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags