Nå kan du levere inn ulovlige våpen

Artikkelen er over 3 år gammel

Regjeringen innfører våpenamnesti.

DEL

(Tønsbergs Blad) De neste tre månedene står politiet klar til å ta imot ulovlige skytevåpen, og det uten at man risikere straff for ulovlig våpenbesittelse.

Fra 1. mars til 31. mai har regjeringen nemlig innført våpenamnesti. Det betyr at man kan enten levere inn ulovlige våpen uten konsekvenser, eller søke om tillatelse til å beholde våpenet.

LES OGSÅ: Ble tatt med våpen i sekken etter å ha hentet det på postkontoret

– Ta kontakt!

Politinspektør Kathrine Stein forklarer at våpenamnestien innføres for å forebygge kriminalitet og unngå ulykker.

– Riktig håndtering og oppbevaring av våpen er svært viktig. Det å ha et våpen er et stort ansvar, sier hun.

Har man for eksempel arvet et våpen som man ikke vet hva man skal gjøre det, er dette den perfekte mulighet til å løse problemet trygt.

– Vi vil at folk skal ta kontakt sånn at vi kan veilede dem gjennom prosessen. Det er viktig at innleveringen er trygg, sier Stein.

47.000 våpen i Vestfold

Det har tidligere vært innført tre våpenamnestier i løpet av de siste tyve årene i Norge. Den første var i 2003, den andre året etter og den tredje i 2008.

– Det har vært en stund siden sist, så dette blir spennende, sier Stein.

Ved den første våpenamnestien fikk politiet rundt om i landet innlevert over 35.000 våpen. Året etter ble kun 7000 levert inn. Med tanke på at det er ni år siden den siste amnestien kan det tenkes at våpen blir levert inn i år.

Det er omtrent 17.000 registrete våpeneiere i Vestfold.

– Disse har til sammen omtrent 47.000 lovlige våpen i Vestfold, men hvor mange illegale våpen som finnes der ut er helt umulig å vite, sier hun.

Politiet skal levere månedlige rapporter gjennom amnestiperioden.

For å levere inn våpen må man ta kontakt med nærmeste politistasjon eller lensmannskontor. Våpenamnestien inkluderer også innlevering av sprengstoff, men i dette tilfellet må man avtale med politiet om overlevering, da sprengstoff ikke skal transporteres.

LES OGSÅ: To menn i 20-årene tatt med ladde pistoler og avsaget pumpehagle

Artikkeltags