Indre Vestfold lensmannskontor kan bli lagt ned

Politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, sier at nedleggelsen av Indre Vestfold lensmannskontor ligger i kortene.

Politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, sier at nedleggelsen av Indre Vestfold lensmannskontor ligger i kortene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Antall lensmannskontorer i politidistriktet skal legges ned, og det ene kontoret i Vestfold er i faresonen.

DEL

(Tønsbergs Blad) I 2016 fikk ble politidistriktene i Norge redusert fra 27 til 12 distrikt. Vestfold ble slått sammen med Buskerud og Telemark, i Sør-Øst politidistrikt.

Flere endringer er på vei for politidistriktet, når antall lensmannskontorer skal legges ned. Ifølge politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, er det sannsynlig at Vestfold mister sitt eneste lensmannskontor.

– Det vil i tilfelle være en positiv endring, sier Fossen.

LES OGSÅ: Slutter som lensmann i Indre Vestfold

Kommunene inkluderes

Det er 43 geografiske driftsenheter i Sør-Øst politidistrikt, og seks av disse er i Vestfold. Herunder er det ett lensmannskontor; Indre Vestfold lensmannskontor. I september inviteres alle kommunene i Vestfold til et dialogmøte for å diskutere lensmannskontorets fremtid.

– Det møtet skal gi kommunene muligheten til å uttrykke sin mening om saken, forklarer politiets kommunikasjonsdirektør, Torgny Alstad.

Alstad poengterer at dialogmøtet tvilsomt vil preges av intens diskusjon.

– Dette er jo egentlig ikke en vanskelig problemstilling, i og med at det kun er ett lensmannskontor i Vestfold, sier han.

LES OGSÅ: Politidistrikt Sør-Øst blir slått sammen sist

Nedleggelse ligger i kortene

På spørsmål om Indre Vestfold lensmannskontors fremtid henviser Alstad til politimesteren i distriktet.

Christine Fossen tydeliggjør at ingenting er bestemt foreløpig, men det ser ikke lyst ut for lensmannskontoret i Vestfold, som ligger på Revetal.

– Det er ganske stor sannsynlighet for at det blir lagt ned, det ligger i kortene, sier Fossen.

Årsaken til at det antakeligvis legges ned er knyttet opp mot endringene som foretas i politidistrikter i hele Norge.

– Vi jobber annerledes nå og er mye mer ut. Da må vi se på hvor mange kontorer vi egentlig trenger. Å legge ned lensmannskontoret vil sånn sett være positivt, forklarer politimesteren.

Dialogmøtet i Vestfold er mandag 12 september.

Artikkeltags