– Viktig å være på vakt

UHELDIG: Denne båteieren har vært en av ofrene for de mobile vinningskriminelle.

UHELDIG: Denne båteieren har vært en av ofrene for de mobile vinningskriminelle. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet ber folk om å være på vakt, da de mistenker at mobile vinningskriminelle er tilbake for å stjele båtmotorer på Østlandet.

DEL

HOLMESTRAND: Mens de fleste av oss er låser døren til bilen, så ligger ofte båter med kostbare motorer til flere hundre tusen kroner – nærmest usikret ved brygga . Selv om antall motortyverier i Holmestrand er minimale frykter politiet likevel at båtmotorbandene er tilbake for å gjennomføre en rekke tyverier i båthavner.

Godt planlagt

Politisjef i Holmestrand og Vestfold politidistrikt, Ulf Malm, presiserer at selvom Holmestrand har vært lite utsatt, vet man aldri når bandene kan slå til. Han ønsker at man melder fra til politiet hvis man blir vitne til mistenkelig oppførsel eller mistenkelige kjøretøy.

– Det er viktig å være ekstra oppmerksom på denne tiden. Det kreves store kjøretøy for å frakte tunge båtmotorer så det er lurt å være på vakt, sier Malm.

Båtmotorer til millionverdier blir hvert år stjålet og fraktet ut av landet. Mesteparten forsvinner til Øst-Europa etter godt planlagte raid langs norskekysten. Malm minner om at innbyggerne bør ha lav terskel for å ringe politiet dersom de oppdager aktivitet de reagerer på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken